Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Toroslar Cumhuriyet Alanı’nı ziyaret ederek, Prof. Dr. Orhan Kural’ın rekor danışmanlığında Guinness teknik şartnamesi doğrultusunda belediye ekiplerinin profesyonel bir şekilde gerçekleştirdiği hazırlık çalışmalarını izledi. Başkan Tuna, burada yaptığı açıklamada, 10 bin kişinin katılımıyla planlanan en çok kişiyle Atatürk Portresi ile bir dünya rekoru kıracaklarını söyledi. Bu çalışmanın Mersin için çok özel bir proje olduğunu kaydeden Tuna, yapılan başvurulara göre tarihe geçecek rekorda yer almak isteyen gönüllü katılımcı sayısının 10 binin üzerinde olabileceğini belirtti.


Tuna, Çağdaşkent Mahallesi’ndeki 22 bin metrekarelik Toroslar Cumhuriyet Alanı’nda gerçekleştirilecek etkinlik öncesi son hazırlıklar yapılırken, portrede yer almak isteyen gönüllü vatandaşlar için şehrin çeşitli yerleri ile alışveriş merkezlerinde ve üniversitelerde açılan stantların da yoğun ilgi gördüğünü vurguladı. Atatürk’ü, 10 Kasım Cuma günü saat 09.05’te şahsına münhasır şekilde dünya çapında anmak, anlamak ve cumhuriyetin temel değerlerine sahip çıkıldığını göstermek amacıyla bir araya gelerek, etkinliğe destek verecek tüm gönüllü vatandaşlara şimdiden teşekkür eden Tuna, “Halen 4 bin 200 kişiyle Irak’ta olan Guinness en çok kişiyle resim oluşturma rekorunu Atatürk Portresi ile kırmak üzere tüm hemşehrilerimizi 10 Kasım Cuma günü saat 07.00’de Toroslar Cumhuriyet Alanı’na bekliyoruz” dedi.


“Atatürk demek, bağımsızlık demektir” diyen Tuna, bugün bu topraklarda hür ve bağımsız yaşamanın Atatürk, silah arkadaşları, şehitler ve gaziler sayesinde olduğuna dikkat çeken Tuna, “Toroslar Belediyesi olarak Ulu Önderimiz Atatürk’ün ebediyete intikalinin 79’uncu yıldönümü olan 10 Kasım günü muhteşem bir çalışmayla Atamızı yad edeceğiz. Yurdumuzu düşman işgalinden kurtaran, dünyanın en iyi idare şekli olan cumhuriyeti kurarak, bizlere emanet eden dünya lideri Ulu Önderimizi şahsına münhasır bir şekilde anmak için 10 bin gönüllü vatandaşımızla canlı Atatürk Portresi oluşturacağız. Çağdaşkent Mahallemizde 22 bin metrekare alanda inşa ettiğimiz ve 1946 yılından bu yana Mersin’in en büyük Cumhuriyet Alanı olan Toroslar Cumhuriyet Alanı’nda yapacağımız bu etkinlikte kişi sayısını 10 bin olarak hedef göstermiştik. Ama yapılan kayıtlarda daha üstünde bir katılımın olduğunu görüyoruz. Muhteşem bir katılımla bu etkinliği gerçekleştireceğiz. Genç neslin belleklerine bu tarihi anı yerleştireceğiz. Özellikle son zamanlarda Ulu Öndere karşı yapılan yakışıksız ifadeler ve var olan heykellerine çirkin saldırılara karşı Ulu Önderimiz Atatürk ve Cumhuriyetine sahip çıkan bir insan topluluğunun olduğunu hep birlikte Mersin’den dik duruşumuzla bu rekor denemesiyle dünyaya daha iyi duyuracağız inşallah. Tüm hemşehrilerimizi 10 Kasım Cuma günü saat 07.00’de Çağdaşkent Mahallemiz Toroslar Kaymakamlığı karşısında bulunan Toroslar Cumhuriyet Alanımıza bekliyoruz. Rekor danışmanlarımızın nezaretinde dünyanın en büyük canlı Atatürk portresini Atamızın gözlerini yumduğu saat 09.05’te tamamlayacağız. Atamızı anmak için vatandaşlarımızdan bir gün için erken saatte kalkıp, 10 Kasım’da Toroslar Cumhuriyet Alanımıza gelmesini istiyoruz. Desteklerinden dolayı şimdiden tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Ölümünün 79’uncu yılında bu toprakları kanlarıyla canlarıyla vatan yapan başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi şükran, minnet ve saygıyla anıyoruz” dedi.

Editör: Barış Köksal