Polis Teşkilatı'nın 172. Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla Polis Hatıra Ormanı'nda 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan polislerin anısına Mersin’in Silifke ilçesinde aynı ismi taşıyan öğrenci ve vatandaşlar eşliğinde fidan dikildi.
Düzenlenen etkinliğe; Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Köklü, Silifke Emniyet Müdürü Murat Esertürk, Silifke Jandarma Komutanı Serdar Abraş, Taşucu Sahil Güvenlik Komutanı Mustafa Söylemez, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Etkinlikte, şehitler için Kur'an-ı Kerim okunurken, 15 Temmuz'da şehit olan 63 polis memurunun ismi okunarak yoklama alındı.

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Aziz şehitlerimizi rahmetle tekrardan anıyoruz. 15 Temmuz'da şehit olmuş şehit polislerimizin anısına oluşturulan, şehit polislerimizin her birinin adını taşıyan öğrenci, doktor, öğretmen, avukat polis bütün meslek mensuplarıyla burada oluşturduğumuz bu ormanın, sevgiyi, güzelliği kardeşliği hep hatırlatmasını diliyorum” dedi.
“Buradaki ortam bizi çok farklı bir atmosfere taşıdı” diyen Kaymakam Cinbir, şöyle devam etti:

“'Bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı. Sen şehit oğulsun incitme yazıktır atanı, verme dünyaları alsan da bu cennet vatanı' diyen Akif’in bu mısradaki mesajını alıp, ‘Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır’ diyerek bu vatana kastedenlere bu vatanın birliğine, dirliğine bu milletin geleceğine, istiklaline ve istikbaline vatanına, demokrasisine kasteden alçaklara karşı ‘Söz konusu vatansa gerisi teferruattır’ diyen, göğsünü tankların namlusunun önüne siper eden yine bu memleketin imkanları ile bu ülkenin savunması için dünyadaki mazlumların gözyaşlarının dinmesi zalimlere haddinin bildirilmesi için sahip olduğumuz silahlarla alçakça alçaktan uçarak bu milletin en mahrem kurumlarını bombalarken göğsünü siper eden aziz şehitlerimizin hatırasına burada bir orman oluşturmak üzere bulunuyoruz. Onlar aziz şehitlerimiz 15 Temmuz’da terör örgütü FETÖ tarafından hunharca katledilirken, bu ülkenin geleceği, bu milletin istiklali için can verirken, bütün dünyaya göstermek istedikleri şuydu.

Bu milletin istiklaline, istikbaline, vatandaşına, Cumhuriyetine göz dikildiğinde bu millet her şeyinden vazgeçmeye hazırdır. Dün vatan söz konusu olduğunda her şeyinden vazgeçen bu milletin evlatları bugün de yine vatanına kastedildiğinde her şeyinden vazgeçebileceğini bir kez daha bütün dünyaya göstermiş, bir olmuş, beraber olmuş, kadını, erkeği, çocuğu, yaşlısı, polisi, askeri, öğrencisiyle, muhtarlarıyla bütün bu toplumu oluşturan bir olabilme, beraber olma, yan yana gelebilme başarısını gösterebileceğini her seferinde ortaya koymuş bir milletin bireyleri olduğunu bütün dünyaya haykırmıştır. Şehitlerimizin kanlarıyla var olan bu vatan toprağına göz koyan her kim olursa olsun aziz Türk milleti her zaman bu zalimlere hakkını, gereken cevabı verecektir.”

Silifke Emniyet Müdürü Murat Esertürk ise 15 Temmuz'da şehitler verdiklerini, gazileri olduğunu ifade ederek, "Ama bunların içerisinde bizi en çok üzen geçekten o gün yaşadıklarımızı bir daha yaşamak istemediğimiz gün 15 Temmuz 2016 olmuştur. Kendi uçağımızla bombalanan Özel Hareket ve Havacılık Daire Başkanlığı bir sürü emektar, bir sürü kahraman arkadaşımız, terör daire başkanımız, kendi koruması ile birlikte gittiği Jandarma Komutanlığında gazi oldu. Koruması şehit oldu. İstanbul’da Mustafa Çalışkan müdürümüzün yakın korumasının şehit edilmesi bizleri derinden etkiledi.

Biz Silifke’de bir farkındalık oluşturarak, burada 15 Temmuz 2016'da ebediyete uğurladığımız ama dinimizde ifade edildiği üzere ‘Onlar ölü değildir onlara ölü demeyin. Onlar yaşıyorlar. Zira siz göremezsiniz’ düşüncesi ile yola çıkarak, onların anısına birer adet aynı ismi taşıyan öğrenci ve diğer meslek gurubundan oluşan vatandaşlarımıza onların anısına bir ağaç dikerek Silifke’de yaşatacağız. Hiçbir zaman emniyet teşkilatına olan güveniniz sarsılmasın. Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda, Allah sevgisi ve korkusu ile ilelebet hizmet verecektir. Bu uğurda şehit olmak varsa en güzel karşılayacak olan bizi o da bir gül bahçesine girmek için karşılanacağız. Ne mutlu gazi olan arkadaşlarımıza" diye konuştu.
 
Editör: Barış Köksal