Silifke Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. 144 işçiyi ilgilendiren sözleşmede, işçilere yüzde 17'lik bir ücret artış yapıldı. 1 Ocak 2017 tarihinde görüşmelere başlanan Silifke Belediyesi ve Belediye İş Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmesinin, yapılan müzakereler sonucunda anlaşmaya varılarak, 14 Mart 2017 tarihi itibariyle imzalandığı ve işçilerin 28.02.2017 tarihinde ki ücretlerine yüzde 17 oranında zam yapıldığı açıklandı.
Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut’un makam odasında gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesine, Başkan Yardımcısı Ömer Savar, Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Kafes, Belediye-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Ali Sönmez ve basın mensupları katıldı. Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Mustafa Turgut, işçilerin sözleşmedeki tüm sendikal haklardan yararlandığını belirterek, Türkiye'de, personeline borcu bulunmayan ve örnek olan ender belediyelerden birinin Silifke Belediyesi olduğunu söyledi.

Başkan Turgut, şunları kaydetti:

"144 işçimize yıllık yüzde 17 oranında zam verdik. Belediye-İş Sendikası ile yaptığımız görüşmeler sonucunda, imzaladığımız toplu sözleşme 28.02.2017 tarihinden itibaren geçerli olacak. Belediye olarak kasamıza giren her kuruşun en adil şekilde harcanmasına özen gösteriyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana işçilerimizin maaşını, ikramiyelerini ve sigorta primlerini düzenli ödedik. Kasamızda kalan parayla da hizmet ürettik. Prensibimiz gereği çalışanlarımızın haklarını alın terleri kurumadan ödemek gider hanemizin ilk sırasında bulunmaktadır. Silifke'mize beraber yaptığımız hizmetlerde önemli katkıları olan işçilerimizin sevinçte ve kederde, her zaman yanındayız. Sözleşmenin sendikamıza ve işçilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi. Belediye-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Ali Sönmez ise bugüne kadar işçiye gösterdiği ilgi ve desteğinden dolayı Belediye Başkanı Mustafa Turgut’a teşekkür etti. Sönmez, sözleşmenin her iki tarafa da hayırlı olması dileğinde bulundu.
 
Editör: Barış Köksal