Gruptaki 5. maçında Belçika’nın Belfius Namur Takımı'nı sahası tadilatta olduğu için Adana’da ağırlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, 6’da 5 galibiyet hedefine bir adım daha yaklaştı. Bu galibiyetle gruptan bir üst tura çıkmayı garantileyen Mersin ekibi, grup liderliği için Fransız Tarbes GB’nin puan kaybetmesini bekliyor. Gruptaki son maçını Rusya'nın Spartak Noginsk takımıyla oynayacak olan Güney ekibi, bu maçı da kazanıp galibiyet serisini sürdürme hedefinde.

Dün akşam oynanan Belfius Namur maçı ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Mehmet Özcan, maçı kazandıkları için mutlu olduklarını ifade ederek, “Maçı 80-68 kazandık. İyi oynayarak ve iyi mücadele ederek rahat bir galibiyet aldık. Takımımız gün geçtikçe daha inançlı ve iyi oynamaya başladı. Gerek iç gerek dış saha maçlarından dolayı yeterli antrenman yapamıyoruz. Takımımızın performansı yeterli antrenman yapamadığımızdan dolayı tam istediğimiz seviyeye daha gelmedi. Her ne kadar performansımız isteğimiz seviyeye ulaşmadıysa da planladığımız hedefler doğrultusunda emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.

Grupta üst üste 4 maçı kazanmaların önemli olduğuna vurgu yapan Özcan, “Özellikle bu maçların 3’ünü deplasmanda kazanmamız ayrı bir önemdedir. Bu sonuçlar kentimiz ve ülkemiz adına sevindiricidir. Bize bu sevinci yaşatan teknik heyet ve oyuncularımıza teşekkür ediyorum. Biz kendilerine güveniyor ve inanıyoruz” diye konuştu.

Avrupa Kupaları’nda ki ilk hedefleri olan gruptan çıkmayı garantilediklerinin de altını çizen Özcan, “Bu galibiyetle gruptan çıkmayı garantiledik. Biz bir hedef daha koymuştuk. Grupta 6 maçın 5’ini kazanacağız diye. Bugün grupta oynadığımız 5 maçın 4’ünü kazandık. Son maçımız olan Spartak Noginsk maçını da galip bitirip ikinci hedefimizi de ulaşmak istiyoruz. Hedeflerimize adım adım ilerliyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: Barış Köksal