Büyükelçiler Konferansı Koordinatörü Büyükelçi Mehmet Vakur Erkul ile Koordinatör Yardımcısı Büyükelçi Cengiz Kamil Fırat, Vali Güzeloğlu’nu makamında ziyaret ederek, 16 Ocak 2014’te Mersin’de yapılacak olan Dışişleri Bakanlığı 6. Büyükelçiler Konferansı hazırlıkları çerçevesinde bilgi alışverişinde bulundular. Konferansa Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ekonomi Bakanımız Zafer Çağlayan ile 200’e yakın Türk büyükelçinin katılacağını ifade eden Büyükelçi Erkul, toplantının Akdeniz’in güzel ve özel kenti Mersin’de yapılacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Vali Güzeloğlu da Dışişleri Bakanlığı’nın Mersin’de gerçekleştireceği 6. Büyükelçiler Konferansı’na ev sahipliği yapacak olmanın heyecanını, mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını belirterek, Mersin’in bu önemli toplantıya her açıdan hazır olduğunu kaydetti.

Ziyaretin ardından Güzeloğlu, Büyükelçiler Erkul ve Fırat ile birlikte İl Özel İdaresi’nde gerçekleştirilen, Büyükşehir Belediyesi temsilcileri, il müdürleri, oda ve borsa başkanları ve üniversite rektörlerinin de iştirak ettiği 6. Büyükelçiler Konferansı hazırlık toplantısına katıldı.
Editör: Barış Köksal