Mersin’in Bozyazı ilçesinde, ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavı nedeniyle bir gün gecikmeli kutlandı. 

TEOG sınavı nedeniyle ertelenen Öğretmenler Günü kutlamaları, Bozyazı Müftülüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikle yapıldı. Kutlamalara, Bozyazı Kaymakamı Suat Yıldız, Belediye Başkan Vekili Tarık Toklu, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Gazi Kırlangıç ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Kırlangıç, öğretmenliği, insanlık tarihinin en önemli ve ölümsüz mesleği, insanların kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayan, yaşamları boyunca kendilerine gerekebilecek bilgileri kazanmalarına yardımcı olan ve topluma arkasını dönmeden, toplumun sürekli önünde giden bir gönül eri olarak tanımladı. Kırlangıç, “Öğretmenlik mesleği, her şeyden önce bir ideal, gaye ve hizmet mesleğidir. Toprak altına atılan bir tohumun, onlarca tohum verebilmesi için kendisini feda etmesi gibi, bir öğretmen de hayatını bu anlamlı ve şerefli meslek uğruna adayabilmelidir” dedi.

Bir insanı kurtarmanın, bir alemi kurtarma kadar önemli olduğunu ifade eden Kırlangıç, “Çünkü iyi eğitilen bir insan, huzurlu bir toplum ve mutlu bir gelecek demektir. Başağın yetişmesine engel, zararlı otlar değil, çiftçinin ihmalidir. Bunun için muhatabı insan olan öğretmenlerin yapacağı bir hatanın telafisi yoktur” diye konuştu.

Öğretmenlerin mükemmel olmayı değil, başarıyı hedef almaları gerektiğini vurgulayan Kırlangıç, baş döndürücü gelişimin olduğu bir çağda, öğretmenlerin de kendilerini yenilemeleri, gelişmeleri yakından takip etmeleri gerektiğini ifade ederek, tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı.

Törende, Tekmen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Elif Karataş’ın genç öğretmenler adına konuşmasının ardından, okullar arasında düzenlenen resim, şiir ve hatıra yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Kaymakam Yıldız tarafından verildi. Yıldız, emekli öğretmenler adına konuşan Emin Yoraz’a da plaket verdi. Daha sonra ‘Çocuk Oyunları Şenliği’ne katılan yarışmacılara ve katkı sağlayanlara, İlçe Gençlik Spor Müdürü Dr. Ahmet Acı tarafından anı madalyaları takıldı. Anı madalyası alan Kaymakam Yıldız, ilk defa böyle bir madalya aldığını ve teşekkür ettiğini belirterek, “Çocuk Oyunları Şenliği düzenlenmesinde destek olabileceğimizi söylemiştik. Öğretmenimizin bu çalışması şu gerçeği ortaya çıkarıyor; bazen çok küçük iş gibi gördüğümüz şeylerin yansımaları ve etkilerinin fazla olabileceğini hissedebiliyoruz. Ben işin gerçeği çok küçük bir destek sağladım. Bir de katılımımı rica etmişlerdi. Katılarak güzel bir zaman geçirdim. Geri dönüşü bana öyle güzel oldu ki, gerçekten kutluyorum. Küçük şey diye başladığımız işlerin de tepkileri çok büyük olabiliyor. Öğretmenimize, katılımcı öğretmenlere ve emeği çok büyük olan okul müdürlerime teşekkür ediyorum. Başta Türk milletinin öğretmeni Atatürk olmak üzere Türk yurdunun tüm öğretmenlerinin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum” ifadelerini kullandı.
(ALT-KYM-Y)
Editör: Barış Köksal