İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı genelge ile şehir merkezindeki oto galerilerin oto galericiler sitelerinde toplanmasını istemesinin ardından, Yenişehir ve Toroslar Zabıta Amirlikleri harekete geçti. Esnaflara yollanan tebligatlar ile oto galerilerin bir an evvel boşaltılması talep edilirken, Mersin Oto Galericiler Derneği Yönetim Kurulu konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

'OLAYI ÇIKMAZA SÜRÜKLEDİLER'

Mersin Oto Galericiler Derneği Yönetim Kurulu açıklamasında, oto galerici esnafının büyük bir dayatma ile karşı karşıya kaldığını belirtilerek, 'Bizler oto galericiler olarak Toroslar ilçemizdeki mevcut oto galericiler sitesine taşınmak zorunda bırakılıyoruz. Hiç bir esnafımızın görüşü alınmadan yapılan bu oto galericiler sitesine taşınmayacağımızı daha önce defalarca beyan etmemize rağmen esnafımız üzerindeki bu dayatmaya karşı çıkıyoruz. Mezitli ilçemizde yer bulmamıza ve Mezitli Belediye Başkanı Sayın Neşet Tarhan'ın da bu konuda desteklerini almamıza rağmen, Mersin Büyükşehir Belediyesi tutumundan vazgeçmeyerek Mersin'e alternatif bir oto galericiler sitesi kurulması yolunun önünü tıkadı. Olayı çıkmaza sürükleyerek esnafımızın mağdur olmasına neden oldular' denildi. 

İKİNCİ BİR ÇADIR VAKASI YAŞANIR

Açıklamada ayrıca şu görüşlere yer verildi: Hiç bir esnafımız Toroslar'daki oto galericiler sitesine taşınmak istemiyor. Bunun gerekçelerini daha önce defalarca beyan etmemize rağmen, yetkili makamlar nedense bir türlü sesimize kulak vermedi. Şu an gelinen noktada iş çıkmaza girdi; bizler otomotiv sektörünün her geçen gün daha da ivme kazandığı Mezitli bölgesinde bir oto galericiler sitesi kurmak için gerekli adımları attık, hatta kooperatif bile kurduk. Kimseden herhangi bir maddi beklentimiz yok, sadece esnafımızın istediği bir bölgede oto galericiler sitesine izin verilmesini bekliyoruz. Sorunlar çıkmaza sürüklenerek değil, çözüm yolları arayarak çözülür. Mersin gibi büyük bir ilde iki tane oto galericiler sitesinin olmasının kime ne zararı var.? Vatandaşımız isterse Toroslar'daki yere, isterse Mezitli'deki yere gidip alışveriş yapar. 

Şunun bilinmesini istiyoruz ki, her ne şart ve koşulda olursa olsun Toroslar'daki oto galericiler sitesine taşınmayacağız. Gerekirse otogar esnafının yaptığı gibi çadır oto galericiler sitesi kurar orada faaliyetlerimizi sürdürürüz; gerekirse ulusal otomotiv satışı yapan internet sitelerinden faaliyetlerimizi sürdürürüz; yine de Toroslar'daki oto galericiler sitesine taşınmayız. 

Bizler istihdam sağlayan, Mersin ekonomisine ciddi katkıları olan bir sektörün temsilcileri olarak şehir içindeki mevcut yerlerimizde kalalım demiyoruz; fakat sektör temsilcilerimiz ile yetkililerin bir araya gelerek ortak bir noktada buluşması gerektiğinin altını çiziyoruz. Vergisini veren işadamları olarak bunu devletimizin, yerel yönetimlerin yetkililerinden beklemek hakkımız değil mi.? Bugün bu sorunun çözümünün önünü tıkayanlar, önümüzdeki günlerde yaşanacak çok daha büyük sorunların sorumlusu olacaklardır.
Editör: Barış Köksal