Mersin İdmanyurdu Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, önemli bir deplasman maçında uzun süre önde olmalarına rağmen karşılaşmayı berabere tamamlamanın kendilerini üzdüğünü söyledi.

Kasımpaşa'nın güçlü bir rakip ve oturmuş bir kadroya sahip olduğunu vurgulayan Kahramanlı, "Bizim için son derece önemli bir deplasmandı. Puanlarla dönmek istiyorduk. Nitekim ilk yarı çok iyi mücadele ettik. Oyun üstünlüğü bizdeydi ve sonuçta soyunma odasına 2-0 önde girdik. İkinci yarı ise oyunumuz skoru koruma şekline dönüştü ve 62. dakikadan sonra rakip oyunun kontrolünü eline aldı. Biz biraz geriye çekilince Kasımpaşa bu dakikadan sonra daha iyi oynadı ve beraberliği yakaladı. Almamız gereken bir maçtı ancak berabere kaldık. Deplasmanda 1 puan tabi ki önemli. Bu nedenle oyuncularımı ve teknik ekibi kutluyorum" dedi.

"BU LİGDE KALICI OLMAK İSTİYORUZ"
1 yıl aradan sonra yeniden Süper Lig'e çıkarak yepyeni bir kadro oluşturduklarını hatırlatan Kahramanlı, "Takımımız yeni, hocamız yeni. İnanıyorum ki, birkaç hafta sonra taşlar yerli yerine oturacaktır. Oyuncularımıza ve teknik heyetimize güveniyoruz. Bundan sonraki süreci en iyi şekilde yöneteceklerdir. Biz bu ligde kesinlikle kalıcı olmak istiyoruz. Bu nedenle önce taraftarlarımızın ardından şehrin tüm dinamiklerinin bize destek olmasını bekliyoruz" diye konuştu.

"ÇAYKUR RİZESPOR MAÇINI ADANA'DA OYNAYACAĞIZ"
Kahramanlı, Mersin Stadyumu'ndaki zemin sorunu nedeniyle Çaykur Rizespor karşılaşmasının Antalya'da oynanması kararına itiraz ettiklerini de ifade ederek, Tarsus ilçesinde oynanması talebinin ise Türkiye Futbol Federasyonu yetkililerince kabul edilmediğini dile getirdi.
Tarsus Stadyumu'nun, 'e-bilet' uygulamasının olmayışı ve seyirci kapasitesinin düşük olması nedeniyle kabul edilmediğini ifade eden Kahramanlı, Çaykur Rizespor maçının yüksek olasılıkla Adana'da oynanacağını söyledi. Bu konuyla ilgili görüşmelerin sürdüğünü dile getiren Kahramanlı, kesin neticenin bugün belli olacağını vurguladı.

"SEYİRCİMİZ ÖNÜNDE OLMAMAMIZ KAYIP VE EKSİKLİKTİR"
Çaykur Rizespor karşılaşmasının Adana'da oynanmasının kendileri için de aslında diğer seçeneklere göre daha uygun olduğunu kaydeden Kahramanlı, "Elbette kendi sahamız ve seyircimiz önünde oynayamayacak olmamız bizim için kayıp ve eksikliktir. Ama ne olursa olsun Adana'da oynanacak olan bu karşılaşmaya gerek kendi taraftarlarımızın gerekse Adana'daki futbolseverlerin gelerek Mersin İdmanyurdu'na destek vereceklerinden şüphemiz yok" şeklinde konuştu.

"KİMSE MAĞDUR EDİLMEYECEK"
Mersin Stadyumu'ndaki zemin çalışmalarının sürdüğünü de hatırlatan Kahramanlı, şunları söyledi:
"Burada yaklaşık 1-2 aylık bir sürece ihtiyaç duyuluyor. Tevfik Sırrı Gür Stadyumu'ndaki çalışmalar da çok hızlı bir şekilde devam ediyor. Bu stadyumu Bursaspor maçına hazır hale getireceğiz. Kombine alan taraftarımız da rahat olsun. Kimse bu konuda mağdur edilmeyecek. Mümkün olduğu kadar herkes stadyuma girecek ve maçını izleyebilecek."
Editör: Barış Köksal