Mesajında Başkan Türk ve Mutlu, Ortadoğu topraklarında yaşanan insanlık dramlarının, insanlığı derinden yaraladığını, vicdanları kanattığını ifade ettiler. Kadim toprakların, tarihte hiç olmadığı kadar barışa ve huzura ihtiyaç duyduğu dile getirilen mesajda şu ifadeler yer aldı: “İslam alemi için kutsal olan Ramazan ayı içerisinde, İsrail bombalarıyla katledilen Gazze halkı ve Rojava halk devrimini yıkmak için Kobane’ye vahşice saldıran katliamcı IŞİD çetelerine karşı meşru direnişlerini sürdüren Kürt halkı nezdinde mazlum halklara saldıranları, masum çocukları, kadınları katledenleri kınıyoruz. Suriye, Gazze, Kobane ve Telafer’e yönelik insanlık dışı saldırılara sessiz kalarak vahşete ortak olan başta Arap İslam ülkeleri olmak üzere dünya devletlerini de vicdana davet ediyoruz. Bilinmelidir ki halklar arasında kin, nefret ve düşmanlık yaratmak isteyenler asla muvaffak olamayacaklardır. Dünyanın neresinde olursa olsun, mazlum halklar asla yalnız değildir. Yüreğimiz ve dualarımız onlarladır. Savaşların yaşanmadığı, acıların sona erdiği, silahların değil, barışın ve kardeşliğin hüküm sürdüğü bir dünya ve ülke hepimizin özlemidir. Böylesi bir dünyayı çocuklarımıza ve torunlarımıza teslim etmek, akıl, vicdan ve merhamet sahibi herkesin en büyük görevi olmalıdır. Kardeşkanının durması ve İslam topraklarına barış, kardeşlik huzur ve sağduyunun hakim olması dileğiyle, İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı kutlarız.”
MTSO Başkanı Şerafettin Aşut ise dini bayramların insanlar arasında yardımlaşmayı, dayanışmayı ve hoşgörüyü inşa eden, birlik, beraberlik, huzur ve barışın harcı olduğunu kaydederek. "Birlik ve beraberliğimizin temelini güçlü bir toplumsal yapı oluşturur. Geleneksel olarak da tüm ailelerin bir arada bulunduğu bayramlar, bireylerin aynı düşünce ve değerlerde buluşmalarına vesile olmakta, gönülleri yakınlaştırarak, kişisel çekişmelerin, dargınlıkların ve kırgınlıkların unutulmasına, kardeşlik ve iyilik duygularının yaşanmasına olanak sağlamaktadır. Milli ve dini duygularımızın, inançlarımızın, örf ve adetlerimizin uygulanıp sergilendiği Ramazan Bayramımızın, sosyal yardımlaşma ve dayanışmamızın zirveye çıktığı günler olmasını temenni ediyorum. Mersin iş dünyası adına, Ramazan Bayramının, başta milletimize, İslam âlemine, barışa ve dayanışmaya her günkünden daha çok ihtiyacı olan bütün insanlığa mutluluk ve huzur getirmesini diliyorum" dedi. 
MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli de Ramazan Bayramı'nın tüm İslam alemine, Türkiye'ye, Mersin'e ve Mersinli sanayicilere mutluluk getirmesini dileyerek, "Bu özel günlerde birlik ve beraberliğimizi pekiştirip, Mersinimizin daha güzel bir konuma oluşması adına el ele vererek çalışmalıyız. Ramazan Bayramı, milletçe sahip olduğumuz dostluk, kardeşlik, sosyal dayanışma ve yardımlaşma gibi ulvi duyguların yeniden canlandığı, halkımızı birbirine bağlayan bir bayramdır. Bayramların getirdiği barış, huzur ve kardeşlik ortamının değerini iyi bilmeliyiz. Özellikle bayram günlerinde, bugünlerin kazandırdığı alışkanlıkla tüm hayatımızda iyiye ve güzele yönelmeli, insanlara hoşgörüyle yaklaşmalıyız. Bizleri bir arada tutan değerlerimize sahip çıkmalı, birlik ve beraberliğimizi korumalıyız. Bu duygu ve düşünceler ile tüm Mersinliler'in, sanayicilerimizin Ramazan Bayramı'nı en içten dileklerim ile kutlarım" ifadelerini kullandı.
AK Parti Mersin Milletvekili Nebi Bozkurt ise "İslam alemi buruk bir bayram yaşıyor. İsrail bir görüşe göre 'Geceleyin Allah’a giden' demek ama onlar geceleyin bebek, kadın ve yaşlıları öldürmeye gidiyorlar. Bayramın gerçek anlamıyla yaşandığı sevgi ve kardeşliğin coştuğu huzurun hakim olduğu günler olarak kutlanmasını hasretle bekliyoruz. Tüm İslam aleminin ve hemşerilerimizin Ramazan Bayramını tebrik eder, ülkemize ve dünyaya hayır ve bereketler getirmesini Yüce Rabbimden diler, selam ve saygılar sunarım" dedi.
Editör: Barış Köksal