İçişleri Bakanlığı'nca 9 ilde pilot uygulamayla başlatılan uyuşturucuyla mücadele kapsamında, ‘Hayata Bağlan, Özgür Ol’ sloganıyla kurulan Mersin Hayata Bağlananlar Derneği’nin (MERBADER) Başkanı Nizamettin Kılıç ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Mersin Barosu Başkanı Ali Er’i makamında ziyaret etti.

Ziyarette, derneğin kuruluş amacı ve projeleri hakkında bilgiler veren MERBADER Başkanı Kılıç, Mersin’de uyuşturucuyla mücadelede kararlı bir şekilde geniş kapsamlı çalışma sürdürüleceğini söyledi. Kılıç, “Uyuşturucu ve madde bağımlılığı çağımızın en büyük sorunu haline gelmiştir ve çok üzücüdür ki, kullanım yaşı çok düşmüştür. İçişleri Bakanlığımızın harekete geçmesi üzerine pilot iller belirlenerek uyuşturucu ve madde bağımlılığıyla ilgili dernekler kuruldu. Biz de o derneklerden biriyiz. Devlet desteğiyle kentte uyuşturucu kullanımını bitirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Baro Başkanı Er de Türkiye’de son yıllarda uyuşturucu kullanımının özellikle genç nüfusta hızlı bir şekilde arttığına dikkat çekti. Çoğunluğu genç olmak üzere, uyuşturucu kullanımına bağlı ölümlerin ciddi oranda artmasının çok üzücü ve endişe verici olduğunu vurgulayan Er, “Uyuşturucuyla mücadele konusunda sadece güvenlik güçlerimize ve ilgili kamu kuruluşlarına değil, sivil toplum örgütlerine de büyük görevler düştüğüne inanıyoruz. Mersin Barosu olarak, Mersin Valiliği, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Mersin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve MERBADER ile yapmış olduğumuz protokol kapsamında, gençlerimizi madde bağımlılığı konusunda bilinçlendirmek, uyuşturucu ve zararlı madde kullanımının önüne geçmek için Baromuz tarafından okullarda eğitim verilmesi için hazırlıklarımızı yapıyoruz” diye konuştu.
Editör: Barış Köksal