Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Er, Mersin Barosu'nun 8-9 Ekim 2016 tarihlerinde yapılan seçimler sonucunda Baro Başkanlığına seçildiğini söyledi. Bu dönem içinde baroya hizmet etme onuru ve görevini üstlendiklerini kaydeden Er, "Hizmet odaklı, güçlü baro güçlü avukat idealiyle çıktığımız bu yolda, göreve geldiğimiz tarihten bu yana hiç durmaksızın büyük bir fedakârlık ve özveri içinde emeğimizi ve gücümüzü Mersin Barosu’na sarf ederek yoğun bir şekilde çalıştık. Meslektaşlarımız, Mersin halkı ve ülkemiz için son derece etkin ve faydalı çalışmalar gerçekleştirdik. Öncelikle hizmet odaklı bir baro anlayışı ile hareket ederek Mersin Barosu avukatlarının ve mesleğimizin sorunlarını çözmeye ve hayatlarını kolaylaştırmaya yönelik projelerimizi harekete geçirdik. Meslektaşlarımızın adliye girişlerinde ayrıcalıklı ve mesleğin itibarına yakışır şekilde giriş yapmalarından başlayarak, adliye içerisinde Baronun etkinliğini ve gücünü arttırdık. Mersin Barosu’na yeni hizmet birimleri kazandırdık. Adliye içerisinde Mersin Barosu Kütüphanesi kurarak meslektaşlarımızın bilgiye saygın bir şekilde ulaşmalarını sağladık. Meslektaşlarımızın adliye içerisinde, resmi dairelerde, cezaevlerinde yaşadığı sorunlarda daima meslektaşlarımızın yanında olarak yaşadığı sorunu kurumsal düzeyde çözüme ulaştırdık. Mersin Barosu Kadın Hakları, Çocuk Hakları, Avukat Hakları Merkezlerimiz ile diğer merkez ve komisyonlarımız mesleğimiz ve toplumumuz için etkin çalışmalar gerçekleştirdi. Kadın Hakları Merkezimiz kadına karşı işlenen suçlara ilişkin davalarda tüm kadınlarımıza hukuki yardım sağladı. Çocuk Hakları Merkezimiz, çocuklarımızın geleceği için okullarda her hafta, çocuk hakları, suç sayılan davranışlar, bilişim suçları gibi konularda yoğun eğitim çalışmaları gerçekleştirdi. Çocuk istismarı davalarının takipçisi olarak suçluların en ağır şekilde cezalandırılması için var gücüyle çalıştı" dedi. 

Merkez dışında ilçelerde görev yapan avukatları da yalnız bırakmadıklarının altını çizen Er, "Baromuz tarihinde ilk defa yemin törenlerini ve seminerleri ilçelerde düzenleyerek hizmeti meslektaşlarımızın olduğu yere götürdük. Meslektaşlarımızın mesleki ve kişisel gelişimine verdiğimiz önemin bir gereği olarak etkin eğitim çalışmaları, paneller, seminerler, çalıştaylar düzenledik. Türkiye’de tüm barolara örnek bir proje olarak mesleğe yeni başlayan ve ihtiyaç duyan meslektaşlarımız için Mersin Barosu Avukatlık Ofisleri kurarak meslektaşlarımızın kullanımına sunduk. Bu projemiz de gururumuzdur. Mersin Barosu olarak topluma, ülkemize sorumluluğumuzun bir gereği olarak sosyal sorumluluk projeleri ürettik ve var olan projelerde yer aldık. Bunlardan en önemlisi çocuklarımızı istismardan korumayı amaçlayan ve çocuk haklarını anlatan Sihirli Küre isimli tiyatro oyunu oldu. Türkiye’de bu konuda yapılmış ilk ve tek proje olma özelliği taşıyan bu çalışmamızla çocuklarımıza faydalı olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Kurumsal iletişim ve temsil anlamında, Mersin Barosu tüm kurum ve kuruluşlar ile baronun saygınlığına yakışır şekilde kurumsal iletişim kurmuş, öncesinde zayıf olan ilişkilerini kuvvetlendirerek, gerek kurum ve kuruluşlarla, gerek sivil toplum örgütleri ile gerekse de halkımızla iyi ilişkiler içerisine girmiştir" diye konuştu. 

Baronun birçok kamu kurumu ve üniversitelerle işbirliği anlaşmaları ve protokolleri yaparak çok sayıda projeyi hayata geçirdiklerini vurgulayan Er, "Mersin Barosu, devletimizi ve milletimizi ilgilendiren tüm milli ve toplumsal meselelerde, hepimizin ortak paydası olan devletimizin ve ülkemizin bölünmez bütünlüğü, demokrasi ve milli iradeye saygı ilkelerinden asla taviz vermeyerek daima devletimiz, milletimiz, güvenlik güçlerimiz ve milli irade yanında yer almış, devletimize ve milli iradeye yönelik her türlü saldırıyı ve terörü her zaman lanetlemiş ve bunu açıkça ifade etmiştir. Bundan sonraki dönemde de aynı anlayışla, meslektaşlarıma, Mersin halkına, ülkeme, milletime ve devletime hizmet etme gayesi ile 27. dönem milletvekili aday adayı olmak üzere Mersin Barosu Başkanlığı’ndan istifa etmiş bulunmaktayım. Milletimize ve devletimize hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı. 

Editör: Barış Köksal