Mersin Barosu, Gökdelen Hizmet Binası’nda Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu düzenledi. Mersin Barosu Başkanı Ali Er ve Yönetim Kurulu Üyelerinin ev sahipliği yaptığı resepsiyona çok sayıda avukat katıldı. Başkan Er, resepsiyonda konuklarıyla tek tek ilgilendi.

Baro Başkanı Er, resepsiyonda yaptığı konuşmada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘En büyük eserim’ diye ifade ettiği Cumhuriyetin kuruluşunun ve ülkenin dirilişinin 94. yılını kutlamanın büyük coşkusunu ve onurunu yaşadıklarını söyledi. Er,“29 Ekim, ‘Ya istiklal ya ölüm’ diyerek kanının son damlasına kadar vatanı savunacağını tüm dünyaya haykıran ecdadımızın, Cumhuriyeti bizlere armağan ettiği gündür. Emperyalist emeller tarafından tarihten silinmeye ya da küçük bir coğrafyaya sıkıştırılmaya çalışılan aziz milletimiz; Atatürk’ün üstün zekası ve kabiliyeti ile varlığına ve birliğine kanıyla canıyla sahip çıkmış ve bedeli ne olursa olsun teslim olmayacağını ispatlamıştır. Mustafa Kemal Atatürk, yıkılmış bir devleti, bozguna uğramış bir orduyu, bitkin ve umutsuz bir milleti ayağa kaldırmış, Cumhuriyet rejimini Yüce Türk Milletine hediye etmiştir. Bizi biz yapan milletimizin en yüksek değerlerinden ve ortak eserlerinden birisi olan Cumhuriyetimize sahip çıkarak, ilelebet yaşatmak, korumak, ülkemizin ve milletimizin geleceği için çalışmak, mücadele etmek, hepimizin müşterek vazifesidir” dedi.

“Hiçbir terör örgütü birlik ve beraberliğimizi bozamaz”

Hiçbir terör örgütünün, milletin birlik ve beraberliğini bozmaya, vatanı parçalamaya gücünün yetmeyeceğine vurgu yapan Er, “Devletimizi yok etmeye çalışan hainler, hiçbir zaman kötü emellerine ulaşamayacağını 15 Temmuz gecesinde bir kez daha görmüştür. Bu son derece anlamlı duruşumuzla kardeş kavgası çıkarmak için beyhude bir çaba içinde olan şer ve nifak odaklarına da bir kez daha en güzel cevabı vermiş olacağız. Yurdumuzun bölünmezliğinin ve toplumumuzun birlik ve beraberliğinin teminatı olan Cumhuriyetimizin tüm kurumlarıyla yaşatılması, ulusumuzun ortak iradesi haline gelmiştir. Yaşasın vatanımız, yaşasın milletimiz, yaşasın bayrağımız, yaşasın demokrasi, yaşasın cumhuriyetimiz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kuran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyetimizin var olmasında emeği olan atalarımızı, bu topraklar için gözünü kırpmadan canını seve seve veren, vatanımızı bu günlere taşıyan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi, rahmet, minnet ve şükranla anıyor, Cumhuriyet Bayramımızı yürekten kutluyorum” diye konuştu.

Müzik dinletisinin de yer aldığı resepsiyonda ‘Atatürk ve Cumhuriyet’ konulu slayt sunumunun ardından Baro Başkanı Er, meslektaşlarıyla sohbet etti.
Editör: Barış Köksal