Edinilen bilgiye göre, yarı yıl tatili sonrası devamsızlık nedeniyle okuldan atılan İleri Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Beyza Yaren Koçak, 17 Nisan Pazar sabahı, İhsaniye Mahallesi'ndeki evinden çöp dökmek için ayrıldı. Ancak genç kız bir daha eve dönmedi. Kızlarının dönmemesi üzerine çevrede araştırma yapan anne Zübeyde Kiraz ile ayrı yaşadığı baba Hasan Koçak, bir sonuç alamayınca polise başvurdu.

Kızından 10 günden bu yana hiçbir haber alamadığını ve hayatından endişe duyduğunu söyleyen anne Zübeyde Kiraz, İHA'ya yaptığı açıklamada, "Kızım yarı yıl tatili sonrası devamsızlık nedeniyle okuldan atıldı. Bu sırada, birçoktan suçtan sabıkalı bir kişi ile arkadaşlık yaptığını öğrendik. Bu nedenle okuldan ayrıldıktan sonra dışarıya çıkmasına çok fazla izin vermedik. Sürekli yanımızda oluyordu" dedi.

Kızının kaybolduğu 17 Nisan sabahı kahvaltı için hazırlık yaptıklarını anlatan Zübeyde Kiraz, "Balkonda çöpler birikmişti. Kızıma hem çöpleri atmasını hem de gelirken ekmek almasını istedim. Evden çıktıktan sonra bir daha dönmedi. Endişelenerek aşağı indiğimizde çöp kovasını, çöp konteynerinin yanında bulduk, ancak kendisi yoktu. Etrafa sorduk, gören olmamış. Cep telefonu da kapalıydı. Bunun üzerine hemen polise başvurduk" diye konuştu.

Kızının hayatından endişe duyduğunu dile getiren Zübeyde Kiraz, "Kızımın, ismini polise bildirdiğim sabıkalı o şahıs tarafından kaçırılmış olabileceğini düşünüyorum. Başına kötü bir şey gelmesinden korkuyorum. Evinin önünde ve civarda güvenlik kameraları var. Kızımın kaybolduğu gün aşağıda gri renkli bir kamyonet bekliyordu. Kameralar incelenirse, kimin kaçırdığı ortaya çıkacaktır" ifadelerini kullandı.
Editör: Barış Köksal