Yönetim kurulu üyeleriyle birlikte 2017 yılının değerlendirildiği ve 2018 yılı hedeflerinin gözden geçirildiği toplantının ardından sektörle ilgili açıklama yapan Merçağ Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Çağdaş Turan, yeni yatırımla 15 bin metrekare tesis kurduklarını ve tır garajı yatırımıyla da özmal araçlarıyla hizmet vermeye başladıklarını söyledi.


Faaliyet gösterdikleri nakliye, depolama, deniz yolu taşımacılığı ve hava yolu taşımacılığında eş zamanlı olarak büyüme gerçekleştirdiklerini vurgulayan Turan, Mersin, İskenderun, Antalya ve İzmir limanlarında 10 yılı aşkın süredir hizmet verdiklerini, 3PL lojistik sistemini ve kalite standartlarını ilke edinmiş bir firma olarak da sektörde edindikleri tecrübe ışığında en uygun fiyat politikasını ve en kaliteli hizmeti sunduklarını dile getirdi. Ayrıca Türkiye'nin ve bölgenin en zengin ve çeşitli depolama ve lojistik terminal hizmetlerine sahip olduklarının belirten Turan, “Hizmet verdiğimiz limanlarımızda kiralık antrepo hizmetleri, kendi araç filomuz ile termokin, konteyner ve dökme yük taşımacılığı yapıyoruz” dedi.


Turan, yeni yatırım ile kurdukları lojistik merkezlerini Mersin Limanı’nın karşısına konumlandırdıklarını ifade ederken, 3 bin metrekare alanda 30 araçlık bir kapasiteleri ile hizmet verdiklerine dikkat çekti. Toplam 700 bin TL’lik yatırım yaptıklarını ifade eden Turan, bir diğer yatırımlarını ise insana yaptıklarını dile getirdi. Ayrıca geçen yıl 150 bin dolarlık yatırımla 15 bin metrekare tesise taşındıklarını ve tüm departmanları burada topladıklarını anlatan Turan, bu yıl da Ankara’da şube açmayı planladıklarını aktardı. Proje bazlı büyüme yakaladıkları 2017 yılında antrepoların kapasitesinin de arttığını belirten Turan, saha etüdü ve sahalarda barkodlama sistemiyle çalışan tek firma olduklarının altını çizdi.


Yurtiçi nakliyelerde yüzde 30 büyüdüklerini, personel istihdamında ise yüzde 10’luk artış kaydettiklerini ifade eden Turan, depo ve araç yatırımı için de 3.5 milyon TL’lik yatırım yaptıklarını belirtti. Turan, 2017’de 11 milyon lira olan cirolarını 2018 yılında 20 milyon liraya çıkarmayı hedeflediklerini de söyledi.


2018 yılında Ankara’da açacakları şubenin yanı sıra Bulgaristan’a da yatırım yaparak yurtdışına açılmak istediklerini dile getiren Turan, "Devlet politikalarını destekleyici iş adımları atmayı ve ülkemizin anlaşmalı olduğu ülkelerde lojistik destekler sağlamayı planlıyoruz. Bununla ilgili kontaklar kuruyoruz” diye konuştu.


Lojistik firması olarak 12 firma ile çalıştıklarını aktaran Turan, ağırlıklı olarak Avrupa ve Rusya’ya yoğunlaştıkları bilgisini verdi. Turan, vizyonlarının ilericilik olduğunu, sürekli inovasyona ve teknolojiye yatırım yaptıklarını ifade etti. Her müşteride yeni bir proje ve interaktif yapılanmayla ilerlediklerinin bilgisini veren Turan, “Şu an Türkiye’de sadece bizde olan bir stok takip sistemini kullanıyoruz. MELBİ sistemimiz ile cep telefonu veya tabletlerden online olarak stok takibi yapılabiliyor. Bu uygulama android ve iphone modelindeki telefonların hepsinde kullanılıyor” ifadelerini kullandı.

Editör: Barış Köksal