Mersin GİAD Başkanı Mehmet Serkan İzol, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 2017 yılı Nisan ayı işgücü istatistiklerini değerlendirdi. Başkan İzol, yaptığı yazılı açıklamada, Mart ayında yüzde 11,7 olan işsizlik oranının, Nisan ayında yüzde 10,5 seviyesine gerilemesinin sevindirici olduğunu belirtti. İzol, “Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 2017 yılı Nisan döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 463 bin kişi artarak 3 milyon 287 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 1,2 puanlık artış ile yüzde 10,5 seviyesinde gerçekleşti” dedi.

İstihdam edilenlerin sayısının, 2017 yılı Nisan döneminde, bir önceki yılın aynı dönemine göre 519 bin kişi artarak 28 milyon 157 bin kişiye ulaştığını kaydeden İzol, “Bu rakamlar, Türkiye ekonomisinin her geçen gün giderek geliştiğini ve bunun işsizlik rakamlarına olan yansımasını gösteriyor. ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ anma etkinliklerinin hemen ardından böylesine sevindirici haberlerin yayınlanması ülke olarak moralimizi üst seviyeye çıkarıyor. Bizler dernek üyelerimize İstihdam Seferberliği kapsamında istihdam oranlarını arttırmaları çağrısında bulunmuştuk. Dernek olarak işsizlik rakamlarına olumlu katkımız varsa ne mutlu bizlere. Buradan tüm dernek üyelerimize gösterdikleri azimli çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Mersin GİAD olarak Türkiye’ye olan inançlarını sonuna kadar devam ettireceklerini ve yatırımlara ara vermeyeceklerini belirten İzol, şöyle devam etti: “Ülkemiz böylesine önemli bir süreçten geçerken ekonomik anlamdaki verilerin giderek daha güzel sonuçlar vermesi en çok iş dünyasının temsilcileri olan bizleri mutlu ediyor. Umarız bundan sonraki süreçte de Türkiye ekonomisi dünya ekonomisinde önem arz eden bir noktaya ulaşacaktır’.”

Editör: Barış Köksal