Haziran ayında göreve gelen yeni yönetim kurulunda MTOSB Başkan Vekilliği görevini devralan Mehmet Semih Nane, çalışmalar hakkında bilgi verdi. 

Nane, 'Haziran ayında yapılan MTOSB 12. Olağan Genel Kurulu öncesinde yürüttüğümüz kampanya döneminde bir seçim bildirgesi hazırlamıştık. Bu bildirge içerisinde çok önemli konular var. Bunlardan en ön plana çıkan ise otoban  bağlantısının gerçekleştirilmesi. Bu konuda gerekli görüşmeleri yaptık; Karayolları Bölge Müdürü ile görüştük. Her platformda ve toplantıda şehrimizin yöneticileri ve STK'lar ile bu konuyu gündeme getiriyor ve görüşüyoruz. Memnuniyetle görüyorum ki konuyu paylaştığımız herkes hemfikir ve bu önemli sorunumuzun çözülmesi konusunda katkı sağlamaya hazır. Zira bu konu sadece MTOSB'nin konusu değil, tüm Mersin'in sahip çıkması gereken bir konu. En önemli projemiz bu diyebiliriz' dedi.

ÜÇÜNCÜ OSB ÇALIŞMALARI

'Başka bir önemli konu ise genişleme alanımızda sanayi parselinin kalmaması' diyerek sözlerini sürdüren MTOSB Başkan Vekili Nane, 'Sanayicilerimizden çok yoğun talep var. Büyük bir hızla üçüncü bölge için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yanı sıra birinci bölgemizdeki havai elektrik hatlarının yer altına alınması projemizi sürdürüyoruz. Bu projemize de büyük önem veriyoruz. Gelişme alanı olarak adlandırdığımız ikinci bölgemizde zaten elektrik hatları yer altında, biz birinci bölgede de hatları yer altına almayı hedefliyoruz' dedi.

MTOSB'DE 15 BİN AĞAÇ OLACAK

Başkan Vekili Mehmet Semih Nane, 'Bunlara ilaveten Türkiye'de bulunan 293 organize sanayi bölgesi içerisinde üçüncü olarak çevre ödülü aldık. 293 Organize Sanayi Bölgesi içerisinde üçüncü olmak büyük bir başarıdır, fakat biz göreve gelirken bunu birinciliğe taşımak istediğimizi söylemiştik. Bu konuda da belli kriterler var, birincisi deşarj ünitesinin olması gerekiyor. Bununla ilgili Büyükşehir Belediyesi ile Bölge Müdürlüğümüz temas halindeler. İlaveten yeşil alan ve ağaçlandırma çalışmaları önemli bir kriter. Bu konuda da gerekli çalışmaları yapıyoruz. Peyzaj çalışmaları ile ilgili çok hızlı bir çalışma yürütüyoruz. Biz göreve başladığımızda bölgemizde 6 bin 928 fidan vardı. Kendimize hedef koyduk; 10 bin, 12 bin ve nihayet 15 bin fidana ulaşmak istiyoruz. Görevde kalacağımız 2 sene içerisinde fidan sayımızın 15 bin olmasını hedefliyoruz. Bir tek karış toprağı boş bırakmayacağız, ağaçlandıracağız. Hedefimiz yemyeşil ve yaşanabilir bir organize sanayi bölgesi oluşturmak.Yönetim kurulumuz bu konuda tek ses, herkes çok büyük destek veriyor. Bu konuyla ilgili de yoğun bir çalışma içerisindeyiz' dedi.

EĞİTİME BÜYÜK ÖNEM

MTOSB Başkan Vekili Mehmet Semih Nane, 'MTOSB Meslek Lisesi ile ilgili çalışmalarımız var; bu konuda da yoğun bir tempo içerisindeyiz. Şu an bizim meslek lisemiz özel kolej ayarında hizmet veriyor. Çokta yoğun bir kayıt talebi var. Lisemizdeki eğitim kalitesini her geçen gün daha da arttırmak hedefindeyiz. Ayrıca Mersin ve Toros Üniversiteleri ile temaslarımız var. MTOSB içerisinde bir yüksek okulu hayata geçireceğiz. İlave olarak da Tezsiz Yüksek Lisans Programı oluşturmaya çalışıyoruz. Bu konuda da alt yapı çalışmalarımız hazırlandı. MTOSB yönetim kurulu olarak eğitime de büyük önem veriyoruz. Bununla birlikte sanayicilerimize daha kaliteli ve hızlı hizmet vermek adına, MTOSB Bölge Müdürlüğü ve Yönetim Kurulumuz yoğun bir çaba içerisinde' dedi.

MTOSB OLARAK SORUNUMUZ YOK

Başkan Vekili Mehmet Semih nane son olarak, 'MTOSB olarak herhangi bir sorunumuz yok ama kısaca özetleyecek olursak önemli zamanı gelmiş  projelerimiz otoban bağlantısı, deşarj ünitesi ve havai hatların yer altına alınması. Önceki yönetim kurulu arkadaşlarımız tabi ki ellerinden geleni yaptılar, fakat bu hizmet yarışı sırasında bizim ilerletmemiz gereken çalışmaların başında bu üç husus yer almakta' dedi.

Editör: Barış Köksal