Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde "100 Günlük Eylem Planı Tanıtım Toplantısı"na katıldı. Toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Buradan milletimize sesleniyorum, yastık altından gelin dövizlerinizi çıkartın. Dolar ve avrolarınızı, altınlarınızı çıkartın. Yerli ve milli direnişinizi tüm dünyaya karşı ortaya koyun’ sözleri üzerine, yerli ve milli değerlere sahip çıkacaklarını belirten Mersin GİAD Başkanı İzol, dernek üyelerine çağrıda bulundu.

İzol, ‘Ülkemizin birlik ve beraberliğine el uzatan dış güçler, bunu başaramayınca Türkiye’nin dengelerini ekonomi üzerinden bozmaya çalışıyorlar. Biz iş insanları olarak bu oyunlara gelmeyeceğiz. Doların ve avronun yükselişe geçmesi oynanan oyunların en büyük göstergesidir. Mersin Girişimci İş Adamları Derneği olarak buradan tüm üyelerimizi dolarlarını, avrolarını ve altınlarını yastık altından çıkartmaya davet ediyorum’ dedi.

‘Yatırımlarımız bizleri daha çok güçlendirecek’

Yatırım odaklı çalışmaların ülke ekonomisini kısa sürede kalkındıracağını belirten İzol, ‘Dolar ve avroya konulan ambargoya karşı durarak, milli değerlerimize sahip çıkarak ve yatırım odaklı çalışmalar yaparak Türkiye ekonomisini kalkındırabiliriz. Buradan tüm üyelerimizi Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın çağrısına kulak vermeye davet ediyorum’ ifadelerini kullandı.
 

Editör: Barış Köksal