İzol, FETÖ terör örgütü tarafından planlanan 15 Temmuz kanlı darbe girişimi sırasında Türk halkının dik duruşunu ve demokrasiden taviz vermeyeceğini bir kez daha gösterdiğini vurgulayarak, “Bu ülke için gözümüzü kırpmadan canımızı veririz” ifadelerini kullandı. 

Türkiye’nin 16 Temmuz 2016 sabahında kanlı darbe girişimine inat edercesine üretim hatlarını kapatmadığını hatırlatan İzol, "Biz o gün olduğu gibi bugünde 15 Temmuz ruhumuzu kaybetmeden, ülkemiz için, geleceğimiz için, çocuklarımız için çalışmaya, üretmeye, istihdam sağlamaya, ihracat rakamlarımızı yukarıya çekmeye devam ediyoruz. Biz ne ülkemizden, ne bayrağımızdan, ne demokrasimizden hiçbir şart ve koşulda vazgeçmeyeceğiz. 15 Temmuz gecesi olduğu gibi dimdik ayaktayız ve dosta güven, düşmana korku salan bir ülke olmaya devam edeceğiz" diye konuştu. 
15 Temmuz sürecinde tüm üyelerden normal hayatlarına devam etmelerini istediklerini hatırlatan İzol, "16 Temmuz sabahında tüm iş yerlerimiz açık, hepimiz işimizin başındaydık. Bunun psikolojik açıdan, Türkiye için önemli bir olay olduğunu düşünüyorum. İstihdam oranlarımızı yukarı çekerek, yatırımlarımıza ara vermeden devam ederek, ihracat rakamlarımızda artış göstererek, üyelerimiz ülkelerine ve demokrasiye olan bağlılıklarını ispatlamıştır. Türk milleti ise dik duruşu ile demokrasiden asla taviz vermeyeceklerini bir kez daha göstermiştir. Ülkemizdeki tüm grafiklerin sürekli olarak yukarıya gidiyor olması, Türkiye’nin kanlı darbe girişimi sonrasında daha büyük bir azim ile çalıştığının, ülkesine sıkı sıkıya sarıldığının en açık göstergesidir. 15 Temmuz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anarken, bu ülke uğrunda gözümüzü kırpmadan canımızı vereceğimizi herkesin bilmesini isteriz” şeklinde konuştu. 

Editör: Barış Köksal