Mersin Girişimci İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Serkan İzol, Mersin Valiliği himayesinde, Mersin Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenen Mersin İş ve Kariyer Fuarı’nı değerlendirdi.
 
Fuarın Mersin’de iş arayan ve istihdam sağlamak isteyen kişiler için oldukça önemli bir fuar olduğunun altını çizen Başkan İzol, ‘Mersin GİAD 200'e yakın iş adamı üyesi ile Mersin'in ekonomisine yön veren bir sivil toplum kuruluşu. Biz de Mersin GİAD olarak üyelerimiz ile iş arayan vatandaşlarımızı buluşturmak adına fuardaki yerimizi aldık. Fuarın oldukça başarılı geçtiğine inanıyorum. Bu fuarın her geçen gün büyüyerek devam etmesini arzuluyor ve destekliyoruz’ dedi.
 
‘YENİ İŞ SAHALARI AÇILMALI’
 
Mersin’in bekleyen birçok projesinin bulunduğunu ve bu projelerin hizmete sunulması ile birlikte kentin işsizlik oranında ciddi bir azalma görülebileceğini kaydeden Başkan İzol, ‘Mersin Şehir Hastanesi, Çukurova Bölgesel Havalimanı, Tarsus - Kazanlı Turizm Projesi, 3. Organize Sanayi Bölgesi gibi devasa projelerin hayata geçirilmesi ile birlikte kentte yaklaşık 25-30 bin kişilik istihdam sağlanacak. Bu Mersin gibi bir kent için oldukça ciddi bir rakam. Mersin Milletvekilimiz ve Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan, Mersin’e son ziyareti esnasında bu projelerin 2017 yılı içerisinde hız kazanacağının altını çizdi. Şehir Hastanesi fiziki olarak hizmete hazır, 3. Organize Sanayi Bölgesi’nde de sona yaklaşıldı. Tarsus – Kazanlı projesi de turizm sektörü açısından büyük önem taşıyor. Havaalanı ise sadece tek başına 7 bin kişiye istihdam sağlayacak. Bu projelerin hepsinin tamamlanması demek Mersin’in ortalama 25-30 bin istihdam görmesi demek. Bundan dolayı bu projeleri destekliyor ve bir an evvel hayata geçmesi için elimizden gelen tüm desteği sunacağımızı beyan ediyoruz’ dedi.

Editör: Barış Köksal