Kısa adı Mersin GİAD olan Mersin Girişimci İşadamları Derneği Başkanı Mehmet İzol, daha önce çeşitli sorunlardan dolayı yapımı tamamlanamayan Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın 16 Mayıs 2016 tarihinde yeniden ihaleye çıkacak olmasının kenti heyecanlandırdığını belirterek, ‘Biz Mersin GİAD olarak olaya sadece bir havalimanı olarak bakmıyoruz. Yapılacak olan havalimanının tamamlanması ile birlikte kentimizin birçok açıdan önünün açılacağı düşüncesindeyiz. Turizm sektöründen, tarıma kadar birçok alana katkı sağlayacak bu havalimanı ile Mersin’de 7 bin 500 kişiye istihdam da sağlanacaktır’ dedi.

‘TARIMA BÜYÜK FAYDASI OLACAK’

Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın geniş kapsamlı bir proje olduğunun altını çizen Mersin GİAD Başkanı Mehmet İzol, ‘Oldukça verimli toprakları olan Mersinimiz’de yetişen ürünler bu havalimanı sayesinde, dalından kesildikten yaklaşık 3-4 saat içerisinde Avrupa’da, ya da Ortadoğu’da sofralara konulabilecek. Bu da ürün kalitesinin artmasına neden olacak. Böylece Mersinli, Adanalı çiftçi daha çok kazanabilecek. Çukurova Bölgesel Havalimanı bölgenin Avrupa ve Ortadoğu’ya açılan kapısı olacaktır. Ayrıca bölgesel anlamda lojistik sektörüne çok büyük katkısı olacaktır. Bu anlamda da önemi büyüktür’ dedi.

TURİZME KATKISI

Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın Mersin il sınırları içerisinde olmasının psikolojik bir üstünlük olduğunun altını çizen Başkan İzol, ‘Havalimanının yeri belirlenirken zaman zaman tartışmalar yaşandı. Yerinin turizm açısından yanlış olduğu ifade edildi. Fakat bu havalimanı sonrasında, yapımına başlanılamayan Tarsus-Kazanlı Turizm Projesi’de hayata geçirilebilir. Ayrıca havalimanının Mersin’de olmasından kaynaklı olarak, kentimizin tanıtımı yapılırken turizm sektörü de bu durumu iyi kullanabilir. Bizler Mersin’i bir bütün olarak görüyoruz. Turizmiyle, tarımıyla, sanayisiyle, limanıyla, serbest bölgesi ile bir bütün. Mersin’i sektörlere bölmeden, hep birlikte bir mücadele vermek zorundayız. Bugün Mersin GİAD’ın birçok sektörden üyesi var. Bu üyelerimiz yaptıkları sektör toplantılarında sorunlarını ve çözüm önerilerini masaya yatırıyor, yönetim kurulumuza sunuyorlar. Bizler de sektörlerin isteklerini biliyor ve hiçbir sektörü diğerinden ayırmadan hareket ediyoruz’ dedi.

LÜTFİ ELVAN’A TEŞEKKÜR

Çukurova Bölgesel Havalimanı ile ilgili sürecin hızlanmasında Başbakan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan’ın payının oldukça önemli olduğuna da vurgu yapan Mersin GİAD Başkanı Mehmet İzol, ‘Başbakan Yardımcımız Sayın Elvan’a bu güne kadar gerçekleştirilen projeler ve Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın sürecinin hızlandırılmasına verdiği katkılardan dolayı kentimiz ve dernek üyelerimiz adına teşekkür ederim. Sayın Elvan’ın katkıları ile kentimiz önümüzdeki süreçte çok daha güzel işlere imza atacaktır’ dedi.

Editör: Barış Köksal