Aday adaylığı başvurusunun son gününde BDP Mersin İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısıyla BDP'den yeniden aday adayı olduğunu açıklayan Başkan Fazıl Türk, Akdeniz'e bir kaz daha talip olduklarını söyledi. 2009 yılından bu yana Akdeniz Belediye Başkanlığı görevini yürüttüğünü belirten Türk, "Kentimizi de kendimizi de birlikte yöneteceğiz şiarı ile katıldığımız 2009 yılı yerel seçimleri yarışında, saygıdeğer halkımızın takdiri ile göreve geldik ve bu andan itibaren demokratik, özgür, eşit, şeffaf, ekolojik ve katılımcı yönetim modeli ve şiarından asla taviz vermedik. 2009 yılında görevi devraldığımızda Akdeniz Belediyesi'nin bulunduğu ağır borç tablosunu biliyorsunuz. Bu olumsuzluklara rağmen hiçbir zaman borç edebiyatı yapmadık" dedi.
Belediyenin sahip olduğu sınırlı bütçeyi yıllarca halka hizmet ve proje olarak sunduklarını vurgulayan Türk, "Siyasi tercihleri nedeniyle geçmişte hizmetlerden mahrum bırakılan mahallelerimize hizmet atağı başlatarak, buralarda yaşamı adeta yeni baştan kurguladık. Bundan sonra da aynı ilke ve kararlılıkla hizmete devam edeceğiz. Yerel yönetimlerin olmazsa olmazı katılımcılık ve şeffaflıktır. Söz, yetki ve karar mekanizmasına yurttaşları da katan bir model ve anlayışla ses getiren hizmet ve projelere imza attık. Bundan sonra da aynı ilkeler doğrultusunda hizmet ve çalışmalarımızı sürdüreceğiz" diye konuştu.

"BELEDİYECİLİK ASFALT, YOL VE KALDIRIM HİZMETLERİNDEN İBARET DEĞİLDİR"
Belediyeciliğin asfalt, yol ve kaldırım hizmetlerinden ibaret olmadığının altını çizen Türk, sözlerini şöyle sürdürdü: "Özellikle sosyal ve kültürel alanlarda halkımıza hizmet sunarak, sadece Mersin'e değil tüm Türkiye'ye örnek olan projelere imza attık. İştar Kadın Danışmanlık Merkezi, Eğitim Destek Evi, Kadın Konuk Evi bu projelerimizden sadece bir kaçıdır. Yine çok değerli aydın, yazar ve sanatçılarımızın isimlerini etnik kimlik gözetmeksizin yeni baştan hizmete açtığımız parklarımıza vererek, onların isimlerini geleceğe taşıdık. Hrant Dink, Yılmaz Güney, Ahmet Kaya ve Roman Kültürleri Parkımız bu hassasiyetimize birer örnektir. Elbette Akdeniz'de daha yapacak işlerimiz olduğunun da farkındayız. Akdeniz ve Mersin'e hizmet vermek, kent ve ülke çapında ses getirecek yeni hizmet ve projeler üretmeye devam edeceğiz."

"AKDENİZ'DE BDP'NİN RAKİBİ YOK"
Bu anlamda 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde yeniden BDP'den Akdeniz Belediye Başkanlığına Aday Adayı olduğunu belirten Türk, "Farklı dil, din, kültür ve etnikten insanımızın hoşgörü duyguları içinde yaşadığı Akdeniz'de barışın, kardeşliğin ve özgürlüğün sesi olmaya devam edeceğiz. Dün olduğu gibi yarın da halkımızın hizmetinde olacağız. Tabi seçimler bir yarıştır ancak şu net bir şekilde ifade edebilir ki Akdeniz'de BDP'nin rakibi yoktur, emin olun. Çünkü pratiğiyle, geçmişiyle yaptıkları her şey ortada. Bunu kendileri de bekliyor. Diğer partiler diyor ki hele bir BDP'nin adayı belli olsunda ondan sonra adayı belirleyelim. BDP'in Akdeniz'de bir problem yaşayacağını sanmıyorum. Ama bizim meselemiz bu değil. Biz bütün katmanları katan bir yönetim anlayışından yanayız" şeklinde konuştu. 
Editör: Barış Köksal