Kaza, 1 Ağustos'ta merkez Yenişehir ilçesi İsmet İnönü Bulvarı'nda meydana gelmişti. D.A.(16) yönetimindeki JM 577 KKTC plakalı otomobil, Oğuz Kalender adlı arkadaşı ile karşıdan karşıya geçmeye çalışan Mersin Üniversitesi Matematik Bölümü 4. sınıf öğrencisi Mehmet Deniz Sınar'a çarpmış, Sınar yapılan tüm müdahaleleri rağmen 18 Ağustos akşamı hayatını kaybetmişti. 
Davul zurna eşliğinde ve eline kına yakılarak son yolculuğuna uğurlanan Deniz Sınar’ü çarpan D.A.’nın bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. Mersin 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada, tanıklar dinlendi. Deniz'e çarpan D.A. ise can güvenliği olmadığı gerekçesiyle duruşmaya İzmir'den 3G ile bağlanarak, ifadesini verdi. Yapılan dinlemelerin ardından mahkeme D.A.'nın tutukluluğunun devamına karar verirken, bir sonraki duruşmayı 15 Ocak 2015 olarak belirledi.

KAZA YERİNE KARANFİLLER BIRAKILDI
Mahkemenin ardından kaza yerine gelen Mehmet Deniz Sınar'ın ailesi ve arkadaşları, kazanın olduğu bölgeye karanfiller bıraktı. Burada oğlunun fotoğrafına sarılıp uzun süre gözyaşı döken anne Muazzez Sınar, yürekleri dağladı. Deniz'in arkadaşları da alkışlarla, slogan atıp yaya geçidinden gel-git yaparak yolu trafiğe kapattı. Mahkeme ile ilgili açıklamalarda bulunan Sınar ailesinin avukatı Cemil Yeral, "Mehmet Deniz Sınar davasında Mehmet Deniz'in kaza yaptığı yerdeyiz şu anda ailesi ve arkadaşları olarak. Kazanın ilk olduğu yere ve kazanın son bulduğu yere karanfil bıraktık. Bugün dosyanın ilk duruşması yapıldı. Sanık hakkında tutuklamaya devam kararı verildi. Bu karar beklediğimiz bir karardı. Şahıs kast suçundan zaten yargılanıyor ağır ceza mahkemesinde. Nöbetçi Savcının ilk başta sanığı serbest bırakmasıyla güven kırılmıştı ancak bu güvene bugün tutuklama kararının devamıyla yeniden kavuştuk" dedi.

"DOSYANIN TAKİPÇİSİYİZ"
Avukat Bedi Uyğun ise dosyayla ilgili ilk duruşmanın bugün yapıldığını belirterek, "Bugün 2,5 saat sürdü duruşmamız. Tanıklarımız dinlendi, sanığın ifadesi alındı. Sanık her ne kadar ifadesinde çok yavaş bir hızla yaraladığını daha sonra vefat eden Mehmet Deniz Sınar'a çarptığı söylese de dinlenen tanık beyanlarından anlaşılacağı üzerine, mahkemenin verdiği kanaatte sanığın ifadelerinde samimi beyanda bulunmadığı ve aynı şekilde Deniz'e çok hızlı bir şekilde yaralamış olduğu ve daha sonra ölümüne sebep vermiş olduğuna karar getirildi. Aynı zamanda dosya içerisinde dinlenemeyen mevcut tanıkların olmuş olmasından dolayı da dosyayı bir sonraki celseye 15 Ocak 2015'de saat 14.00'e bırakılmasına karar verdi. Şu aşamada ailenin ilk günden beri vermiş olduğu hukuk mücadelesinin sonuçsuz kalmadığını, Türk yargısının ve Türk kamuoyunun bizlere olan desteğini mahkeme bir kez daha adalet duygusunda göstermiş oldu. Biz dosyanın takipçisiyiz" diye konuştu.

Editör: Barış Köksal