Mersin Üniversitesi (MEÜ) 21. Kültür ve Spor Şenliği kapsamında kente gelen Posta Gazetesi Yazı İşleri Müdürü ve köşe yazarı Mehmet Coşkundeniz, öğrencilere 'A'dan Z'ye Aşkı' anlattı. İlişkiler üzerine yazdığı yazılarla tanınan ve 'Aşk Doktoru' unvanıyla anılan Coşkundeniz, önce MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı'yı makamında ziyaret etti. Mersin'de doğup büyüdüğünü söyleyen ve memleketinde olmanın kendisi için büyük bir mutluluk olduğunu belirten Coşkundeniz'e, Rektör Prof. Dr. Çamsarı tarafından bir teşekkür plaketi ile MEÜ Çiftlikköy Kampüsü'ne kendisi adına bir fidan dikildiğine dair belge takdim edildi.

Ziyaretin ardından Coşkundeniz, Öğrenci Konseyi tarafından Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde düzenlenen söyleşiye katıldı. Söyleşiye 'Aşk Doktoru' kariyerinin kısa hikayesini anlatarak başlayan Coşkundeniz, aşk, sevgi ve kadın-erkek ilişkileri üzerine bilgiler aktardı, konuya ilişkin bazı hikayeler anlattı. İletişim fakültesi mezunu olduğunu, Posta Gazetesi'nde muhabirlik yaparken, ülke gündeminin dışına çıkıp farklı konularda köşe yazıları yazmaya başladığını kaydeden Coşkundeniz, okurun ilgi ve taleplerinin artması üzerine 'Aşk Doktoru' adıyla bir sayfa hazırlayarak gelen mektup ve soruları cevapladığını belirtti. Aldığı sorumluluk üzerine, sosyal psikoloji ve davranış bilimleri alanında yüksek lisans ve doktora yaptığını ifade eden Coşkundeniz, 'Aşk Doktoru' unvanının tescilli markası olduğunu da kaydetti.

"SADECE GEÇEN YIL 130 BİN ÇİFT BOŞANDI"

Aşk, sevgi, kıskançlık, ihanet, kadın ve erkek arasındaki farklılıklar ile ilişkiler konusunda detaylı bilgiler paylaşan Coşkundeniz, aşkı 'duygu durumu bozukluğu' olarak tanımlayarak, aşkın kontrol edilebilir ve sonsuz olamayacağını ifade etti. İyi bir ilişkide sevgi, saygı, sadakat, sabır ve seks olmak üzere beş temel kuralın varlığına işaret eden Coşkundeniz, bu kurallardan biri ya da ikisinin eksik olması durumunda ilişkinin yürümeyeceğini söyledi. Terk edilme ve aldatılmanın acısının, en yakınını toprağa vermekle eş değer bir acı olduğunun altını çizen Coşkundeniz, "Sadece geçen yıl boşanan çift sayısı 130 bin. Boşanmaların yüzde 42'si ilk beş yıl içinde gerçekleşiyor. Boşanmanın en önemli nedenleri arasında sevgisizlik, ihanet ve cinsel uyumsuzluk geliyor" diye konuştu.

Kadınların şüpheci, detaycı ve kompleksli, erkeklerin ise basit düşündüklerini dile getiren Coşkundeniz, "Kadınla erkek arasında çok büyük farklar vardır. Dünyada başka hiçbir canlı türünün iki cinsi arasında bu kadar büyük fark yoktur. Bu kadar farklı düşünce tarzına sahip olup da birbirini anlamayı beklemek mümkün değildir. Ne kadar çok kıskanırsa o kadar seviyordur anlayışı yanlış. Çok kıskanmak karşısındakini çok sevmenin değil, kendini çok sevmenin göstergesidir" ifadelerini kullandı.

Editör: Barış Köksal