MDTO Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Yönetim kurulu üyeleri ile birlikte KKTC'ye gitti. Lokmanoğlu başkanlığındaki heyette, MDTO Başkanvekili Jozef Atat, Muhasip Üye Atahan Çukurova, Yönetim Kurulu Üyesi Özcan Barut, Genel Sekreter Korer Özbenli ve Genel Sekreter Yardımcısı Mesut Öztürk yer aldı.

MDTO yönetiminin KKTC’deki ilk durağı Ulaştırma Bakanlığı oldu. KKTC Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu'nu ziyaret eden heyet, karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Ziyarette odanın çalışmalarıyla ilgili Bakan Ertuğruloğlu'na bilgi veren Başkan Lokmanoğlu, KKTC'ye en yakın il olan Mersin ile ticari ilişkilerin daha yüksek boyutlara çıkmasını istediklerini dile getirdi. KKTC’yi Mersin’in bir parçası olarak gördüklerini vurgulayan Lokmanoğlu, “Gazi Mağusa Serbest Bölgesi'nin daha faal hale gelmesi bizim için de önemlidir. Ayrıca denizyolu ulaşımı ile ilgili daha aktif olmak gerek. Burada üretilen narenciye önceki yıllarda çok iyi değerlendiriliyordu. Bu konuyu da yeniden etkinleştirecek adımlar atmak gerek" dedi.

Ulaştırma Bakanı Ertuğruloğlu ise “MDTO ile Türkiye'ye yaptığımız ticarette yaşadığımız sorunların çözümü ve Gazi Mağusa Serbest Bölgesi'nin işletimi konusunda işbirliği yapabiliriz. Özellikle gümrük konusunda yaşadığımız sıkıntılar var. Bunların çözümünde de yardım bekliyoruz” diye konuştu.

Editör: Barış Köksal