MDOB, pek çok bale topluluğunca yılbaşlarında sahnelenmesi gelenekselleşmiş, adı yeni yıl kutlamalarıyla özdeşleşen Çaykovski’nin Fındıkkıran balesini, yeni yıl öncesi Mersinli sanatseverlerle buluşturdu. Kültür Merkezi Opera Sahnesi’nde kapalı gişe oynanan eseri, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardımcısı D. Şadi Erdoğan’ın yanı sıra CHP Mersin Milletvekili İsa Gök ile Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu da izledi.

Orkestra şefliğini Vladimir Lungu’nun yaptığı, ünlü koreograf Mehmet Balkan’ın koreografisiyle sahnelenen eserin müzik düzenlemesi Andrezej Barlog’a, dekor ve kostüm tasarımı Olaf Zambek’e, ışık tasarımı Tarı Deniz’e ait. Lale Balkan ve Junko Hikasa’nın sahneye koyduğu eserde başlıca rolleri ise Özlem Şenormanlılar, Burak Serkan Cebeci, Ozan Demirbaş, Mahmut Akyol, Beatrice Parma, Tutku Barın Tümen, Serbülent Biçer, İraklı Bakhtadze, Niyazi Cingöz, Tugay Ak, Tarkan Günal, Tolga Ergen, Murat Koman, İzzet Güllü, Tuba Şennalbant, İpek Engin, Göksel Toker, Murat Ali Cengiz, Yusuf Afacan, Önder Acar, Önem Özden paylaştı.

Dünya prömiyeri 1892’de St. Petersburg’da gerçekleşen, Amadeus Hoffman’ın “Fındıkkıran ve Fareler Kralı” adlı öyküsünden hareketle Alexander Dumas’ın yeniden yazığı ve ilk kez Marius Petipa’nın baleye uyarladığı Fındıkkıran balesinin ikinci temsili de bu akşam Kültür Merkezi’nde sahnelenecek.
Editör: Barış Köksal