MDOB’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, uzunca bir hazırlık evresinden sonra “Mevlana’nın Çağrısı” balesinin prömiyerini yaptı. Librettosunu Şefik Kahramankaptan’ın yazdığı, müziği Can Attilla’ya ait Mehmet Balkan’ın “Mevlana’nın Çağrısı” isimli bale eserindeki sahne performansıyla Ziya Azazi dakikalarca ayakta alkışlandı. Kültür Merkezi’nde sahlenen, Lale Balkan’ın sahneye koyduğu, Mevlevi semahını modern dansla birleştiren ünlü dansçı Ziya Azazi’nin konuk sanatçı olarak yer aldığı eserde, dekor tasarımı Tayfun Çebi’ye, kostüm tasarımı Funda Çebi’ye, ışık tasarımı Tarı Deniz’e, video tasarımı Şafak Türkel’e ait.

Mevlana karakterini Ender Üçdemir’in canlandıracağı eserde başlıca rolleri, Özlem Şenormanlılar, Iraklı Bakhtadze, Mahmut akyol, Serbülent Biçer, Önder Acar paylaştı. Avusturya’da yaşayan, Mevlevi semahını dans ile birleştirdiği unutulmaz performansıyla Avusturya’da yılın en iyi erkek dansçısı kabul edilen Ziya Azazi, Mevlevi semahında solo gösterisiyle Mersinli sanatseverleri adeta büyüledi. Pek çok açıdan ilkleri içinde barındıran eserde, sahne üstünde geleneksel müzik aletlerinden oluşan küçük bir orkestra da yer aldı. Eserin ikinci temsili 27 Nisan Cumartesi günü Kültür Merkezi’nde yapılacak.

MDOB Müdür ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal yaptığı açıklamada, “Ünlü koreograf Mehmet Balkan’ın ‘Mevlana’nın Çağrısı’ isimli eserini Mersinli sanatseverlerle buluşturduk. Dünyaca ünlü dansçı ve koreograf Ziya Azazi solo gösterileriyle Mersinli sanatseverlerin gönlünde taht kurdu. Avrupa’nın sayılı sahnelerinde performans sergileyen ünlü dansçıyı Mersinli sanatseverlerle bir araya getirmek, böylesine evrensel bir sanatçıyı Mersin’e taşımak bizleri çok mutlu ederken, temsil sonunda sanatçılarımızın dakikalarca alkışlanmasından Mersinli sanatseverlerin de mutlu olduğunu anladık. Eser, unutulmaz bir dans ve müzik şöleni oldu” dedi.
Editör: Barış Köksal