Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılan toplantıda, yine 2016 yılında ikincisi düzenlenecek olan Mersin Uluslararası Bisiklet Turu (Tour of Mersin) ile ilgili çalışmalar da katılımcılarla paylaşıldı.

Toplantıya Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel’in yanı sıra, Mersin Kent Konseyi Başkanı, Türkiye Atletizm Federasyonu Mersin İl Temsilcisi, Türkiye Bisiklet Federasyonu Mersin İl Temsilcisi, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili birimleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü, Karayolları 52. Bölge Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Tarsus Belediyesi, Silifke Belediyesi, Anamur Belediyesi ve Mezitli Belediyesi yetkilileri katıldı.

Uluslararası Mersin Maratonu’nun ikinci bilgilendirme toplantısında, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 2016 yılı Aralık ayında ikincisi düzenlenecek olan maraton hakkında ve yine 2016 yılında ikincisi düzenlenecek olan Mersin Uluslararası Bisiklet Turu ile ilgili genel bilgilerin yer aldığı sunum gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, kentin bütün dinamiklerini maratona ve bisiklet turuna ortak ederek Mersin’de spor kültürü bilincini yaymayı hedefleyen Mersin Büyükşehir Belediyesi, oluşturulan komisyonların temsilcileri ile önümüzdeki zamanlarda yapılacak olan toplantılarda, Uluslararası Mersin Maratonu’nun dünyanın önde gelen maratonları içerisinde anılmasını sağlamak için çalışmalarına tüm hızıyla devam edecek. Öte yandan birçok profesyonel takımın bu yıl yarışmak için başvuru yaptığı Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'nun da Mersin için önemli spor etkinlikleri arasında yer almasını sağlayacak çalışmalar sürecek.
Editör: Barış Köksal