Suriyeli mültecilerle ilgili açıklama yapan Başkan Göktaş, Mersin'e çok sayıda Suriyeli vatandaşın geldiğini ifade ederek, "Yurt dışından çok sayıda insan Türkiye'ye geldi ve bunun sıkıntılarını da Maraş'ta, Gaziantep'de ve Adana'da son günlerde görmekteyiz. Çünkü bu insanlar vatandaş değil ama iş yeri açıyorlar. Vatandaş değil ama iş yerlerinde çalışıyorlar. Zaten Türkiye'de işsizlik var. İnsanlar iş bulamıyorlar. Bu ülkede doğmuş, bu ülkeye vergisini ödemiş, yükümlülüklerini yerine getirmiş, askerliklerini yapmış ama diğer taraftan dün gelmiş bugün bu sahalarda iş yapıyor" şeklinde konuştu.

"BENİM VATANDAŞIMIN İŞİNE MANİ OLUYORSA BUNUN ÖNÜNDE TEDBİR ALINMASI GEREKİYOR"
Dünyada bu tür olayların çok örneğinin olduğunu vurgulayan Göktaş, "Kapıyı açıp herkesin bu ülkede istediği gibi hareket etmesine izin verilmemesi gerekiyor. Belli bir prosedür içinde bunlar misafir edilip, ağırlanıp daha sonra barış olduğunda ülkelerine geri göndermek gerekir. Ama gelip buralarda iş güç sahibi olup benim vatandaşımın işine mani oluyorsa bunun önünde tedbir alınması gerekiyor. Ramazan ayında da bunun üzerinde sıkıntılar var. Biz mali müşavirler biliyoruz ki esnafla tüccarla iç içe olduğumuz için onların da para tahsilatında büyük sıkıntılar var. Bunun inşallah aşılması için bir bayrama gireceğiz. Bayramdan sonra piyasaların açılması ve bu tür aksaklıkların giderilmesi ön büyük temennimizdir" diye konuştu.
Göktaş, şimdiden tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı da kutlayarak, bayramın tüm dünyaya huzur, barış getirmesini temenni etti.
Editör: Barış Köksal