Kutlamaya CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Mezitli Belediye Başkanı Neşet tarhan, Mersin- Tarsus organize Sanayi Başkanı Sabri Tekli,CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, İl Başkan Yardımcısı Mustafa Bülent Çerikçi, gazetemiz İmtiyaz Sahibi Burak Karataş ve çok sayıda mühendis ve davetli  katıldı. 

Gerçekleşen davette  meslekte 20., 45. ve 60. yılını doldurmuş olan makina mühendisleri mesleki anlamda sağladıkları katkılardan dolayı teşekkür plaketiyle onurlandırıldı. 

Davetin açılış konuşmasını yapan Mersin Makina Mühendisleri Odası Başkanı Alper Tuna bu mesleğe canı gönülden bağlanan bütün meslektaşlarına teşekkür ederek ileri ki zamanlarda daha iyi işlere imza atacaklarını ifade etti.
Yoğun programından dolayı geceye katılamayan TMMOB Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber Çakar yazılı bir açıklama yaptı. 

Çakar, 'Odamızın onaylanmış kuruluş ve akreditasyon süreçlerinde ulusal ve uluslar arası tanırlılıkta kat ettiği mesafe ile ulusal ölçekli onlarca kongre, kurultay, sempozyum ve binlerce kurs, seminer , söyleşi ve panel etkinlikleri ile Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği TMMOB'nin en büyük odası haline gelmiştir. Odamız meslek alanlarımızla ilgili mevzuatın oluşmasında aktif bir şekilde yer alarak meslek  alanlarımız koruma ve genişletme mücadelesi vererek  işsizliğin yaygın olduğu bir ortamda genç olsun, yaşlı olsun binlerce meslektaşımıza yeni istihdam alanları açmıştır. Bugün plaketle ödüllendirilen  arkadaşlarımızı tebrik ediyor  ve diğer meslektaşlarımızın da başarılarının devamını diliyorum "dedi.

Plaket töreninin ardından Mersin'de bulunan makina mühendisleri gönüllerince eğlendiler.












Editör: Barış Köksal