Edinilen bilgiye göre, Mersin Cumhuriyet Savcılığı'nca, 'suç işlemek amacıyla örgüt kurarak ihalelere fesat karıştırdıkları' iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında, önceki dönem Mersin Büyükşehir Belediyesi ve belediyeye iş yapan müteahhitlere yönelik yapılan operasyonda, dönemin Fen İşleri Daire Başkanı Abbas Sayılır, Belediye Başkanı Macit Özcan'ın oğlu İlker Özcan, kardeşleri Sacit Özcan ve Tacit Özcan, dönemin meclis üyeleri ile çok sayıda bürokrat ve iş adamının da aralarında bulunduğu 49 kişi gözaltına alındı. Belirttiği adreslerde bulunamayan Macit Özcan hakkında ise yakalama kararı çıkartıldı.

Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden 15'i, emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Aralarında Özcan'ın oğlu, kardeşleri ve bürokratlar ile müteahhitlerin de bulunduğu 34 kişi ise, emniyet müdürlüğündeki ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemede sabah saatlerine kadar ifade veren zanlılardan, dönemin CHP'li Belediye Başkanı Macit Özcan'ın oğlu İlker Özcan, kardeşleri Sacit ve Tacit Özcan ile Fen İşleri Daire Başkanı Abbas Sayılır'ın da aralarında bulunduğu 15 kişi tutuklandı. 19 kişi 'adli kontrol' kapsamında serbest bırakıldı.

Soruşturma kapsamında, dönemin Belediye Başkanı Macit Özcan ile birlikte 10 kişinin daha arandığı belirtildi.

Yolsuzluk soruşturmasının Macit Özcan'ın Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı son 5 yıllık dönemi kapsadığı bildirildi.
Editör: Barış Köksal