AK Parti Mersin İl Teşkilat Başkanı Lütfi Parıltı, Mersin'in saygın günlük gazetelerinden İMECE'ye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne iş başvurusu yapan AK Parti üyelerine ‘Partinizden istifa edin size işe alalım’ denildiğini iddia etti.

İşte o haber: 

“SİYASİ AHLAKA AYKIRI”

Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne iş başvurusu yapan üyelerine ‘Partinizden istifa edip gelin’ denildiğini bunun üzerine de üyelerinin üzerinde ‘İşe gireceğimden dolayı üyeliğimin iptalini arz ederim’ yazılı dilekçeleri kendilerine sunduklarını sözlerine ekleyen Parıltı, “Çok sayıda üyemiz üzerinde işe girecekleri için üyeliklerini iptal ettirmek istedi. Tabi biz bu karara saygı duyuyoruz ama Büyükşehir Belediyesinin böyle bir uygulaması varsa tabi ki bu uygulamayı kınıyoruz. Bu tür davranış bizim siyasi ahlakımıza aykırı. Bunun yanında kongrelerimizi sürdürüp teşkilatlarımızı kuruyoruz” ifadelerini kullandı.


HEMŞEHRİCİLİK YAPILMAMALI

Büyükşehir Belediyesi'ndeki daire başkanlarının görevden alınmasına da değinen Parıltı, “Belediyede sürekli daire başkanları değişiyor. Bu yüzden biz daire başkanlarının verimli çalıştığını düşünemiyoruz. Daire başkanları sürekli yer değiştiriyor. Buradan Büyükşehir Belediyesi'nin idare edilmekte zorlanıldığını düşünüyoruz. Yeni gelen daire başkanlarının Tarsus’tan geldiği söylentisi var. Gelenlerin hangi bölgeden olduğunu bilmiyoruz. Ama eğer böyle bir şey varsa bu doğru değil. Eğer işini yapan daire başkanları ise sorun değil. Ama kimse hemşerisi olduğu için göreve gelmemelidir” diye konuştu.

Lütfi Parıltı'nın bugün yaptığı bu açıklama İmece Gazetesi'nin manşetinde yer buldu ve kentte büyük yankı uyandırdı. Şimdi herkes Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin konuyla ilgili yapacağı açıklamayı bekliyor!



Editör: Barış Köksal