Ulaştırma,Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı ve Ak Parti 1. Sıra Milletvekili adayı Lütfi Elvan, Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer’i ziyaret etti.

Eşi Zeliha Elvan, Ak Parti İl Başkanı İsmail Taşpınar ve 4. Sıra adayı Hacı Özkan ile bir grup partilinin de eşlik ettiği Lütfe Elvan, Birlik binası önünde Başkan Talat Dinçer tarafından bir buket çiçekle karşılandı. Birlik yöneticileriyle tek tek tokalaşan Elvan daha sonra makam odasına geçti. Burada gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşkilatın yapılanması hakkında Elvan’a bilgi veren Birlik Başkanı Talat Dinçe, il genelinde kurulu 72 meslek odası ve 60 bine yakın üyeleriyle Mersin’in en büyük sivil toplum kurulu olduklarını söyledi. Bölgemizi çok iyi bilen eski Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan’ın Mersin’den 1. Sıra aday gösterilmesinin teşkilat üzerinde olumlu etki yarattığını vurgulayan Başkan Dinçer “Sizler bölgemizi çok iyi tanıyorsunuz, sorun ve sıkıntılarımızı yakından biliyorsunuz. Mersin’den aday gösterilmeniz bizleri çok mutlu etti” dedi.

Konuşmasının devamında bu dönem esnafın içinden gelen bir oda başkanının seçilebilir bir sırada aday listesinde yer almasının da mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Dinçer, “Türkiye genelinde 2 milyon esnaf var ama meclis çatısı altında esnafın temsilcisi yoktu. Bu dönem Hacı Özkan kardeşimizin 4. Sıradan aday gösterilmesi bizleri memnun etti. İnşallah 1 Kasım’da seçilerek esnafımızın meclis çatısı altında sesi olacak. Hacı kardeşimizi de sizlere emanet ediyoruz” diye konuştu. Dinçer, “Bu sıkışık proğramınız içerisinde el emeğiyle alınteriyle çalışan esnafımızın yuvasını ziyaret etmenizden dolayı yönetim, denetim ve disiplin kurullarım adına sizlere teşekkür ediyorum. Sizleri önümüzdeki günlerde daha geniş katılımla gercekleştireceğimiz toplantımıza davet ederek, esnafımız sorun , beklenti ve taleplerini tek tek ileteceğiz” şeklinde sözlerini noktaladı.

Esnafın gösterdiği sıcak ilgiden dolayı teşekkürlerini ileterek konuşmasına başlayan Eski Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan “Ben ne zaman Esnaf teşkilatını ziyarete gitsem, kendimi evimde gibi hissediyorum. Bunu açık ve net söylüyorum. Kendimi sizlerden ayrı görmüyorum. Esnafın sorunu benim sorunumdur, her bir meselesi benim meselemdir. Sizlerin gözümüzde çok farklı yeriniz var. Sizler emeğiyle alınteriyle çok zor şartlar altında çalışarak bu birlikteliği sağlayan cefakar ve vefakar bir kesimsiniz. Dünyada hızla değişim dönüşüm yaşanıyor, esnafımız buna ayak uydurmada sıkıntılar yaşıyor. Yine açılan AVM’lerin yaklaşım tarzları esnafın ayakta kalmasını zorlaştırıyor. Bu durumda bizlerin sorumluluğunu artıyor. Sadece yönetim kurullarıyla değil, her meslek gurubuyla tek tek görüşüp yakından ilgilenerek sorunlarıyla yakından ilgilenme amacındayım” dedi.

Konuşmasının devamında çalışan emeklilerden kesilen yüzde 15 oranındaki sosyal güvenlik destek priminin yeni bir yasayla kaldıracakları müjdesini veren Elvan, yine küçük esnaf ve sanatkarlara can suyu olacak şekilde 30 bin liraya kadar teminatsız destek kredisi imkanı tanıyacaklarının altını çizdi. Mesleki eğitim konusunu da değinen Elvan nitelikli bir eleman yetiştirilmesi için her yaş grubunda meslek öğrenmeyen kişilerin katılacağı eğitim faaliyetlerinin devletce karşılanacağı bir uygulamayı hayata geçireceklerini kaydetti. Esnafın vergi çeşitliği ve bürokratik işlemlerin fazlalığından yakındığını da kaydeden Elvan özellikle kamu maliyesi alanında ciddi bir reforma gidecekleri bilgi verdi. Kamu gelirleri giderlerini rasyoneleştirecek yasal düzenlemeyi hayata geçireceklerini ifade eden Elvan, karmaşık gibi görünün yapıyı daha çok basitleştireceklerini, gelir ve gider kalemlerini birleştirerek bürokratik işlemlerin yükünü hafifleteceklerini söyledi.

Mersin’e yönelik hizmetler konusunda da bilgi aktaran Elvan, bu dönem Mersin’i ayağa kaldırarak şahlandıracak projeleri hayata geçireceklerini söyledi. Mersin’in potansiyel eksikliği bulunmadığının altını çizen Elvan, üç büyük denize üç büyük proje kapsamında Mersin’i konteyner lojistik merkezi üssü bilgisini verdi.

Konuşmasının devamında Konya Mersin arası hızlı tren projesini 2019 yılına kadar tamamlayacaklarını kaydeden Elvan, Mersin-Adana arası hızlı tren projesini ise 2018 sonuna kadar tamamlayacaklarını ifade etti. Yine yüklenici firmanın iflas etmesinden kaynaklı yapımı duran Çukurova havaalanının ihalesini seçim öncesi yaparak, kazmayı vurmalarının ardından bir yıl içerisinde tamamlayacakları sözü veren Elvan, Çeşmeli-Taşucu otoban yolunu da 2016 yılı itibarıyla tamamlayacaklarını kaydetti.

Elvan, “Hayata geçireceğimiz bu projelerle Mersin’in ticaret hayatı ve ekonomisi canlanacak, Mersin gelişip büyüyecek. Mersin’in büyümesi ülkemizin büyümesi demek. Mersin Türkiye’nin lojistik üssü olacak. Ama bütün bunlar için öncelikli olması gereken istikrar. Bunun içinde ki buna yürekten inanıyoruz yeniden hükümete gelmemiz lazım. Bu bağlamda hepinizin desteğine ihtiyacımız var” şeklinde sözlerini noktaladı.
Editör: Barış Köksal