Özellikle yılbaşı akşamlarının vazgeçilmez ürünü olan kuruyemişler, insan sağlığı açısından da önemli bir yere sahip. Eren Kuruyemiş İşletme Müdürü Kamber Akdeniz, yılbaşı öncesi kuruyemiş konusunda Mersinlileri uyardı.

Kuruyemiş alırken vatandaşların mutlaka tadına bakarak alması gerektiğini belirten Eren Kuruyemiş İşletme Müdürü Kamber Akdeniz, ‘ Yeni yılın yaklaşması ile birlikte yılbaşı akşamlarının vazgeçilmez ürünü olan kuruyemiş çeşitleri sofralarımızda yerini alacak. Vatandaşlarımız kuruyemiş alırken oldukça dikkatli davranması gerekiyor. Kuruyemişin taze olup olmadığı rengi, yapısı ve kokusu ortaya çıkartabilir. Ezilmiş, yumuşamış ve nem almış kuruyemişler tercih edilmemelidir. Bayat bir kuruyemiş insan sağlığını olumsuz yönde etkileyebilir. Bunun için kuruyemiş alırken rengindeki canlılığına ve diri durmasına özen göstermeliyiz. Kuruyemişleri tadına bakarak almanız her zaman daha faydalı olacaktır. Bir diğer husus ise; Günümüzde merdiven altı diye tabir ettiğimiz işletmeler, katkı maddeleri kullanarak piyasaya sürdükleri bayat ürünleri taze ürünmüş gibi piyasaya sürüyor. Bu tarz işletmelere itibar edilmeden, sektöründe yıllardır hizmet veren, marka değeri olan işletmelerden alışveriş yapılması en doğrusu olacaktır’ dedi.

1999 yılında Mulla Akdeniz tarafından kurulan ve Mersin’de iki şubesi ile hizmet veren Eren Kuruyemiş, üretim atölyesinde hazırladığı taze ürünleri ile Mersinlilerin güvenini kazanmayı başardı. Kuruyemişten kuru meyvelere, künefeden lokuma kadar birçok ürünü ile hizmet veren Eren Kuruyemiş, Mersinlilerin kuruyemiş denilince akla ilk gelen isimler arasında yerini aldı.  

Editör: Barış Köksal