Tarsus Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 27 Aralık Tarsus'un kurtuluşunun 96. yıldönümü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen 'Kurtuluş Koşusu'nun ödül töreni, Belediye Meclisi Salonunda gerçekleştirildi. Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, kurtuluş koşusunda aldıkları başarıdan dolayı öğrencileri tebrik etti. Tarsus’un düşman işgalinden kurtuluşunu 6 gün boyunca dolu dolu yaşadıklarını belirten Can, Tarsus’un kurtuluşunu ilçeye yakışır şekilde kutladıklarını söyledi.


Başkan Can, ‘’Tarsus’un kurtuluş etkinliklerinde hem bir araya gelmek hem dostça, kardeşçe yarışmak üzere tertip edilen 'Kurtuluş Koşusu’nda yarışan siz gençlere ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bugün bu topraklarda rahatça yaşayabiliyorsak, bunun birinci sebebi bu uğurda mücadele eden güvenlik güçlerimizdir. Bu mücadele sırasında kanlarını ve canlarını hiçe sayan şehitlerimizi ve gazilerimizi anmak, onları hatırlamak ve onların değerlerine sahip çıkmak hepimizin görevidir, sorumluluğudur’’ dedi.


Törende derece yapan öğrencilere madalya ve takım olarak derece yapan okullara Belediye Başkanı Şevket Can ve meclis üyeleri tarafından plaket verilirken, yarışmada görev alan öğretmenlere de plaket sunuldu.


Koşular sonucunda kategorilerde birinci olanlar ise şöyle: "1200 mt. Küçük Kızlarda Müge Etyemez (Hasan Ali Yücel İlköğretim Okulu), 1500 mt. Küçük Erkeklerde Efe Rüzgar (Şehit Ömer Kara Ortaokulu), 1500 mt. Yıldız Kızlarda Hümeyra Uz (Zekeriya Çayan Ortaokulu), 2 bin mt. Yıldız Erkeklerde Kemal Can Atıcı ( Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu), 2 bin mt. Genç Kızlarda Elif Nur Karakol ( Adile Onbaşı MTAL), 3 bin mt. Genç Erkeklerde Yunus Kabak (Tarsus MTAL) birinci oldu. Takımlar halinde ise 1200 mt. Küçük Kızlarda Şehit Ömer Kara Ortaokulu, 1500 mt. Küçük Erkeklerde Şehit Ömer Kara Ortaokulu, 1500 mt. Yıldız Kızlarda Zekeriya Çayan Ortaokulu, 2 bin mt. Yıldız Erkeklerde Çağlayan Ortaokulu, 2 bin mt. Genç Kızlarda Adile Onbaşı MTAL lisesi ve 3 bin mt. Genç Erkeklerde Şehit U. Sami Şensoy Anadolu Lisesi birinci oldu."

Editör: Barış Köksal