AK Parti Mersin Milletvekili A. Adayı Muhammet Kürşat Haddat, yazılı bir açıklama yaparak, 'Eğer bir kent, ihtiyaç duyduğu şeylerin başında Kent Lobiciliği olduğunu biliyor ama yerel basını etkili kullanamıyorsa çözüm yerel yöneticiler tarafından bulunmalıdır. Bunun için ''Mersin Basın Kampüsü Projesi'' ile Türkiye'nin en nitelikli yerel basın lobisi oluşturulabilir. Kurulacak modern basın kampüsü ile Mersin'deki sürekli yayın yapan bütün medya kuruluşlarına yer verilecektir. Bu merkezde ortak yapılacak programlar için ana stüdyo, daha özel konuların işlenebildiği küçük stüdyolar olacaktır' dedi.

AK Parti Mersin Milletvekili A. Adayı Muhammet Kürşat Haddat, 'Örneğin ünlü ziyaretçinin kentimizi ziyareti sonrasında, gönül rahatlığıyla kullanılacak modern ve büyük bir stüdyo ve imkanları yer alacakır. Öte yandan Mersin' deki basın örgütlerinin orgaize edeceği basın toplantıları için modern bir salon da burada yer alacaktır. Bu kampüsün yapımı ve devretme işi yerel yönetimlerin olacak, işletmesi ise yerel medya ve yerel yönetimlerin ortak yöneim kurulları ile olacaktır. Bu merkezde oluşacak birlik ve ortak bilgi paylaşımı sayesinde eksik olan Mersin Lobisi çalışmaları kurumsal bir yapıda profesyonel ellerden çıkmaya başlayacaktır.Anadolu 'da bir ilk özelliği taşıycak bu kampüs sayesinde ulasal basına sunulan Kent haberleri anlam bütünlüğü ile taşınabilecektir. Bu da Mersin kaynaklarının Mersin haberlerine nasıl bir anlam yükleme konusundaki gücünü artıracaktır' dedi.

AK Parti Mersin Milletvekili A. Adayı Muhammet Kürşat Haddat, son olarak şu görüşlere yer verdi: Örneğin çok popüler tartışma programlarının Mersin'de gerçekleşiyor olması, ulusal medya algısını çok doğru yönde etkileyecektir. Bu kampüste görev yapacak ve proje üretecek ekip ise Mersin Üniversitesi'nin ilgili bölümlerinin desteği ile yapılacaktır. Üniversite öğrencileri hem bilgilerini pratiğe dökecek hemde imkan bulamadıkları fikirleri için doğal laboratuvar elde etme şansına sahip olacaklardır.

Bu kampüs içerisinde ayrıca Türkiye'de ilk defa Yerel Basın Arşivi Müzesi yer alacaktır. Bu kısımda Mersin yerel basınının son 50 yıldaki başlıca yayınları dijital ortamda ve kopya basım halinde yer alacaktır. Örneğin 1960 yılında Mersin Limanı açılırken Mersin'in beklentileri neler? Bu müze ziyaret edilebilir ve satılabilir ürünler içererek hem gelir sağlayacak, hem de Mersinlilik bilincinin daha iyi oturması için fırsatlar sunar. Örneğin okulların buraya yapacağı ziyaretin önemini sanırım hepimiz kabul ederiz.
Editör: Barış Köksal