Yazın gelmesi ile birlikte havuz ve deniz suyundan kaynaklı olarak kulak enfeksiyonlarının arttığına dikkat çeken Özel Yenişer Hastanesi Op. Dr Adnan Akıncı, özellikle havuzlarda kullanılan kimyasal maddelerin ciddi kulak problemlerine yol açtığının altını çizdi.

Kulakta oluşan İltihapların tedavisi için önemli bilgiler veren Op. Dr. Akıncı; 

Yazın gelmesiyle beraber havuz ve deniz sezonu açıldı. Okullar da tatil olunca büyük küçük herkes havuza, denize koşuyor. Dolayısıyla dış kulak iltihapları çok arttı. Orta kulak iltihapları çok arttı. Ortak kulak iltihapları tekrarlar. Bunda terlemenin de etkisi çoktur.  Havuzlarda enfeksiyondan korunmak ve hijyeniçin çeşitli havuz kimyasalları kullanılmaktadır. En önemlisi de bildiğimiz çamaşır suyu ( hipoklorid ). Uzun süre suda kalındığında, kulak yolunun kendi asit yapısı boğulmakta ve hemen enfeksiyon başlamaktadır. Üzerinde bir de mantar enfeksiyonu eklenmektedir. Çocukların gece yarısı kulak ağrıları bu sebeptendir. Kulak zarı delik olan hastaların da kulağına su kaçtığı zaman orta kulak iltihabı tekrarlanmaktadır' dedi.

ÇÖZÜM SİRKE

Tedavide Ne Yapılmalıdır?

'Doktora ulaşıncaya kadar acil çare; bildiğimiz sirke (saf ve temiz olmak şartıyla )4-5 damla kulağa damlatılmalıdır. Sirke yoksa gliserin veya temiz zeytinyağı damlatılabilir. Ağrı kesici ilaçlar verilebilir.
 
Tıbbi olarak da;
Kulak damlaları, antihistaminik ( alerji ilaçları 9, ağrı kesiciler ve antibiotik kullanılır. Aspire edilip, pansuman uygulanır. 5-7 gün su kaçırılması tavsiye edilir).


 
Editör: Barış Köksal