Dr. Hakan Kundak İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Ezgi Akın, 23 Nisan kutlamaları dolayısıyla öğretmeni Fatoş Alıcı Tombağ ve arkadaşlarıyla birlikte Mezitli Belediyesi’ni ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Tarhan’a vekillik eden Belediye Başkan Vekili Olcay Tok’un ağırladığı öğrenciler, bir süreliğine belediyeyi yönettiler. Belediye Başkanlığı koltuğuna oturarak, temsili başkan olan Ezgi Akın, Mezitli'nin daha yaşanır bir kent olması adına düşüncelerini dile getirdi. Arkadaşlarının Mezitli ve okulları için dile getirdikleri talepleri dinleyen küçük başkan Ezgi, sokak hayvanları, yol ve asfalt çalışmaları, üst geçitler, geri dönüşüm kutuları, okullarının eksikliklerinin giderilmesi gibi taleplerin yerine getirilmesi için ilgili birimlerin müdürlerine talimatlar verdi.

Duygularını da paylaşan Ezgi, “Bugün bu koltuğa oturduğum için çok mutluyum. İnsanların isteklerini gerçekleştirebilmek çok güzel bir duyguymuş. Belediye başkanlığı zor bir işmiş, bunu anlamış oldum. Bundan sonra artık çevremize daha duyarlı olmamız gerektiğini tüm arkadaşlarımla paylaşacağım" diye konuştu.

Malatya Hekimhan Belediye Başkanı Ali Seydi Millioğulları'nın ziyaretine denk gelen küçük başkan Ezgi Akın, Millioğulları ile kısa bir sohbetin ardından teşekkürlerini ileterek, koltuğu tekrar Belediye Başkan Vekili Olcay Tok'a teslim etti.

Editör: Barış Köksal