Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz, katlı otoparkın yüksekliğinin Kongre ve Sergi Sarayı’nı geçmeyeceğini ve asansörlü olacağını söyledi. Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kongre ve Sergi Sarayı’nın doğusundaki otoparkın yerine, akıllı ve katlı elektronik otopark sistemleri ile donatılmış otopark yapacak. Yüksekliği Kongre ve Sergi Sarayı’nı geçmeyecek şekilde yapılacak otoparkta asansör de bulunacak.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında 10 Temmuz Pazartesi günü yapılan Temmuz ayı olağan meclis toplantısının ilk birleşiminde, meclis üyelerinin oy birliğiyle İmar ve Bayındırlık, Çevre ve Sağlık ile Ulaşım Komisyonlarına havale edilen plan değişiklikleri teklifi, 14 Temmuz Cuma günü gerçekleştirilen ikinci birleşimde karara bağlandı. Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi, mevcut otoparkın yerine, akıllı ve katlı elektronik otopark sistemleri ile donatılmış otopark yapılmasına ilişkin plan değişikliklerini onayladı.

Karara göre, Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nın doğusundaki otoparkın yerine, akıllı ve katlı elektronik otopark sistemleri ile donatılmış otopark yapılacak. Halen bölgede bulunan iş yerleri, kamu kurum ve kuruluşları, bankalar, ofisler ve bürolar tarafından yoğun olarak kullanılan mevcut otopark, Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılan tüm etkinliklerde de tercih edilen tek otopark olması nedeniyle yoğunluğu da kaldıramıyor.

Bu noktadan hareket eden Büyükşehir Belediyesi, İnönü Bulvarı üzerinde bulunan ve 1/5 binlik nazım imar planında ‘belediye hizmet alanı’, 1/1.000’lik imar planında ise ‘otopark alanı’ olarak işaretli mevcut otoparkın kapasitesini artırarak, çelik konstrüksiyon ile yapılmış katlı otoparka dönüştürecek. Mevcut durumda yaklaşık 2 bin 500 metrekare alan üzerinde düzenlenmiş olan otopark alanı, yaklaşık bin 800 metrekare olacak şekilde yeniden düzenlenecek.

Yapılacak otoparkla ilgili meclis üyelerini bilgilendiren Başkan Kocamaz, bölgenin dokusunu bozmayacak şekilde akıllı ve katlı elektronik otopark sistemleri ile yapılacak otoparkın yüksekliğinin de Kongre ve Sergi Sarayı’nı geçmeyeceğini ve asansörlü olacağını söyledi.
 
Editör: Barış Köksal