"Lozan Antlaşması'nın, Türk tarihi açısından bir dönüm noktası niteliği taşımaktadır" diyen Kocamaz, saldırıya, işgale uğramış Türk ulusunun canla, kanla kazandığı zaferin dünyaya onaylatıldığı bir anlaşma olan Lozan Barış Antlaşması’nın, tüm ulusça sahiplenilmesi gerektiğini belirtti. Kocamaz, Lozan’ı paylaşmaya yönelik Sevr girişimlerine karşı dikkatli olunması gerektiğini ifade etti. Bir takım güçlerin cumhuriyete, ülke bütünlüğüne ve laikliğe karşı çalışmalar yaptıklarını, bunlara duyarlı olunması gerektiğini vurgulayan Başkan Kocamaz, “Laikliği, ülke birlik ve bütünlüğünü, pis emelleri uğruna tehlikeye atmak isteyenler karşılarında bizleri bulacaktır” dedi.
Türk basınından sansürün kaldırılışının 106. yıldönümü nedeniyle de açıklama yapan Kocamaz, özgür basının, demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru olduğunu ifade etti. Halkın bilgilenmesi için zor şartlar altında görev yapan basın mensuplarına ve yayın kuruluşlarına uygulanmak istenen baskının son dönemlerde arttığına dikkat çeken Kocamaz, “24 Temmuz Basından Sansürün Kaldırılması’nın 106. yıldönümünü bir kez daha yürekten ancak buruk kutluyor, halkın tarafsız haber alma hakkının ve basın çalışanlarının ifade özgürlüğünün yaşanacağı daha güzel günler diliyorum” diye konuştu.
AKDENİZ BELEDİYESİ EŞ BAŞKANLARINDAN KUTLAMA
Basında sansürün kaldırılmasının 106. yıldönümü ve 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla açıklama yapan Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Fazıl Türk ve Yüksel Mutlu, özgür basın ve basın emekçilerinin, halkın doğru ve tarafsız haber alma ve bilgi edinmesini sağlayan, demokrasinin vazgeçilmez gücü olduğuna vurgu yaptılar. Eş Başkanlar, demokrasinin hakim, medyanın tamamen özgür ve bağımsız olmadığı toplumlarda hukuktan, özgürlük, demokrasi ve adaletten bahsedilemeyeceğinin altını çizdiler.
Editör: Barış Köksal