Açılış programları kapsamında ilk olarak altyapı sorunlarına yıllarca çözüm bulunamamış ve altyapı eksikliğinden dolayı yıllar önce yaşanan bir sel felaketlerinde can kaybı olan Yeşilçimen Mahallesi’nde tamamlanan Yağmur Suyu Hattı Projesi’nin açılışı gerçekleştirildi. Burada konuşan Başkan Kocamaz, kent genelinde hizmet gitmemiş mahalle bırakmamak için ara vermeden çalıştıklarını ifade ederek, “Mersin geçmişte 4 ilçeden ibaretti. Büyükşehir sınırları sadece merkeze hizmet vermekle sınırlandırılmıştı.

Şu anda çok büyük bir bölge, Mersin Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde. Bu kadar geniş bir alana hizmet etmek gerçekten zor. Ama biz hizmet gitmeyen mahalle bırakmamak için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Yeşilçimen Mahallemiz de uzun yıllar ihmal edilmiş, altyapı hizmeti almamış bir mahallemizdi. Buradaki altyapı sorunlarını çözerek 1 bin 366 metre yağmur suyu hattı döşedik. Mahallelilerimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Mahalle Muhtarı Cemal Akçay ise mahallede yaklaşık 20 yıldır altyapı sorunu yaşandığını ve nihayet sorunun çözülmeye başladığını söyledi. Akçay, “20 yıldır bu mahallemizde altyapı sıkıntısı vardı ve can kaybı verdik. Şu an bu mahallede en güzel hizmetlerden biri yapıldı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve MESKİ yetkililerimize teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Törende ayrıca Büyükşehir Belediyesi tarafından mahallede yaşayan engelli çocuklara tekerlekli sandalye dağıtımı gerçekleştirildi. Dağıtılan tekerlekli sandalyeler, çocukların ailelerine Başkan Kocamaz tarafından teslim edildi. Yeşilçimen Mahallesi’nde gerçekleştirilen açılış töreninin ardından İhsaniye Mahallesi’nde MESKİ tarafından gerçekleştirilecek kanalizasyon çalışmasının temel atma töreni düzenlendi.

Bölgede mevcut kanalizasyon hatlarının deforme olması, sürekli tamirat gerektirmesi ve bölgenin kanalizasyon bertarafında problemler yaşanması nedeniyle altyapı sorununun çözüme kavuşturulması için hayata geçirilecek projenin temel atma töreninde konuşan Başkan Kocamaz, kent genelinde kendini gösteren hizmet eksikliğinin farkında olduklarını ve göreve geldikleri günden itibaren bu eksikliği tamamlamak adına çalıştıklarını vurgulayarak, "Mersin hizmet anlamında çok fazla ihmal edilmiş bir kent.

Biz bir yandan bu kente hak ettiği hizmetleri kazandırmaya çalışırken, bir yandan da birlik ve beraberlik içerisinde yaşayan huzurlu bir kent oluşturma gayreti içerisindeyiz” diye konuştu. İhsaniye Mahalle Muhtarı Zehra Yılmaz ise “37 yıldır mahallemizin sorunlarından birinin çözümü için bugün adım atılıyor. Büyükşehir Belediyesi mahallemize ihtiyacı olan hizmetleri getirmenin yanı sıra kültürümüzü korumamız adına çok ciddi çalışmalara imza atmıştır. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
 

Editör: Barış Köksal