Tarsus Ülkü Ocakları tarafından Ülküde Birlik Yemeği düzenlendi. Yemeğe, Başkan Kocamaz ile birlikte MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek ve Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can da katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Kuran-ı Kerim tilavetinin okunması ile devam etti.

Yemekte bir konuşma yapan Başkan Kocamaz, son dönemde Türkiye’nin ve Anadolu topraklarının hedef alındığına dikkat çekti. Kocamaz, “Birlik ve beraberliğimizi bozacak hiçbir oluşuma izin vermememiz gerekiyor. Ülkemiz çok zor bir dönemden geçiyor. Maalesef Türkiye Cumhuriyeti’nin huzuru, istikrarı, güveni, insanların birliği, dirliği, bütünlüğü birilerini rahatsız ediyor. Bu topraklarda gözü olanlar Türkiye Cumhuriyeti’ni ve Anadolu topraklarını hedef alıyorlar. Hedef hep Türkiye Cumhuriyeti Devleti oluyor. Her zaman her yerde söylediğimiz gibi ülkücüler, Türkiye Cumhuriyeti’nin sigortası. Maalesef milletimize de sitemimiz var. Dar günlerinde, sıkıntılı günlerinde ‘ülkücüler nerede’ diyenler, sandığın başında ülkücüleri unutuyorlar. Bizim birlik olmamız lazım, bizim bütünlük içerisinde hareket etmemiz lazım” dedi.

MHP Milletvekili Şimşek ise 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ülkede yaşanan kaos ortamında, en çok ihtiyaç duyulan olgunun birlik ve beraberlik olduğunu ifade etti. Bu oluşumda Ülkü Ocaklarının büyük görevi olduğunun altını çizen Şimşek, “Ülkemiz oldukça sıkıntılı süreçler yaşıyor. Böyle bir ortamda birliğimizi korumak adına Ülkü Ocaklarımıza çok büyük görevler düşüyor” ifadelerini kullandı.

Tarsus’ta yıllardır verilen mücadelede Ülkü Ocaklarının emeğinin yadsınamaz olduğunu ve her zaman ‘biz’ duygusuyla hareket edilmesi gerektiğini vurgulayan Tarsus Belediye Başkanı Can da “Yeter ki, ‘ben’ değil, ‘biz’ olarak hareket edelim. Bu makamlar, bu koltuklar gelip geçicidir. Biz üç hilalli bayrağımız semalardan inmesin diye mücadele ettik. Bizler buralardaysak hepinizin bunda emeği var. Burası bizim evimizdir, yurdumuzdur, Ülkü Ocakları bizim göz bebeğimizdir. Bizim acımız da bir sevincimiz de bir” diye konuştu.
Editör: Barış Köksal