Erdemli Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, 'Kızkalesi Yerel Medya Ödülleri'nin bu yılki çalıştay konusu ‘medya ve kadın’ olacak. 12 üniversitenin iletişim fakültelerinin destek vereceği organizasyonda, 400 gazeteci ağırlanacak. 29 Eylül’de başlayacak olan program, 1 Ekim’deki ödül töreniyle sona erecek.

Proje kapsamında 16 ilden gazetecilerle birlikte bu bölgelerde yayın hayatını sürdüren yerel radyo, televizyon, gazete, dergi ve haber internet siteleri temsilcilerinin katılacağı açıklanırken, bu yıl Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) görev yapan gazetecilerinde projede yer alacağı bildirildi.

’Kızkalesi Yerel Medya Ödülleri’ organizasyonunda yarışmaya katılan gazeteciler, 3 gün boyunca Kızkalesi’nde ağırlanacak. Akademisyenlerden oluşan seçici kurul üyelerince yerel basının sorunları konulu bir çalıştay düzenlenecek.
Türkiye’de ilk defa Erdemli Belediyesince hayata geçirilen birinci ve ikincisinin gerçekleştirildiği organizasyonun, Erdemli’nin ve Kızkalesi’nin ulusal ve uluslararası alanda daha iyi tanıtılması için çok önemli izler bıraktığına vurgu yapan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “İklimiyle, deniziyle, doğasıyla dünyanın en güzel yerlerinden olan Erdemli ve Kızkalesi’ni, tüm dünyaya tanıtmak adına bazı projeler geliştiriyoruz. Bu yıl 3.’sünü gerçekleştireceğimiz projemizde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde görev yapan değerli basın mensuplarının da katılımıyla bu anlamda da bir ilki gerçekleştirmiş olacağız” dedi.

Programın, 29 Eylül’de başlayıp 1 Ekim’de sona ereceğini hatırlatan Tollu, "Özellikle gelişmiş ülkelerde yerel basının gücü son derece mühim bir noktadadır. Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde ise yerel basın çok fazla bir öneme sahip değil. Bu durumu değiştirmek ve geliştirmek adına Erdemli Belediyesi olarak böyle bir projeyi hayata geçiriyoruz. Bunu yaparken asla tek başına hareket etmiyoruz. Bu organizasyona Mersin'den, çeşitli illerimizden, bu dönem Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden, üniversitelerimizin iletişim fakülteleri, bölgede faaliyet gösteren yerel basın mensupları dernekleri ve cemiyetleri, proje ve organizasyon ortağı olarak destek veriyorlar. Bu projede ortak amaç, Erdemli’de bulunan tarihi, coğrafi ve doğal güzellikleri ile keşfedilmeyi bekleyen Kızkalesi’nin tanıtılmasıdır. Bir taraftan da yerel basın konusunda farkındalık yaratmaya, yerel basının sorunlarını konuşmaya ve bu konuya dikkat çekmektir" diye konuştu.
Editör: Barış Köksal