Erdemli ilçesinin en önemli tarihi ve turistik merkezlerinden olan Kızkalesi’nin uluslararası alanda tanıtımına katkı koymak ve Mersin’de bulunan yabancı turistler ile vatandaşlar arasındaki kaynaşmayı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen Kızkalesi Turizm Festivali, Vali Güzeloğlu'nun katıldığı ödül töreni ile sona erdi. Kızkalesi Halk Plajı’nda kurulan platformda düzenlenen törene yöre halkının yanı sıra yabancı turistler de yoğun ilgi gösterirken, il ve ilçe protokolü de etkinlikte hazır bulundu.
Kızkalesi Turizm ve Kültür Derneği, Erdemli Kaymakamlığı ve Erdemli Belediyesi ile birlikte düzenlenen ve Mersin Valiliği'nce desteklenen festival sabah saatlerinde başlarken, gün boyu çeşitli sportif, kültürel faaliyetler ve eğlence programları ile hayli renkli geçen şölen boyunca plaj voleybolu, plaj hentbolu, yüzme yarışları, karate gösterileri, yelken yarışları, muay thai gösterisi, genç müzik grupları gösterileri yer aldı.
Ödül töreni öncesinde Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi folklor, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Dans Topluluğu ise modern dans resitali sundu. Tören kapsamında cimnastik gösterisi de düzenlenirken, Olgunlaşma Enstitüsü tarafından düzenlenen Osmanlı kıyafetleri temalı defile keyifle izlendi.
Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Kızkalesi Turizm Festivali’nin, tertemiz denizi, pırıl pırıl sahili, birbirinden sıcak ve samimi her kişisi ve her köşesi ile Akdeniz’in incisi Mersin'in en özel ve en güzel turistik merkezlerinden Kızkalesi’nin tanıtımına anlamlı ve önemli katkılar sağladığını belirtti. Güzeloğlu, “Türkiye’nin yatırım planlamasının ve gelecekte imza atacağı turizm yatırım çalışmaların merkezi Mersin'dir. Mersin, sadece deniziyle değil, kongre turizmiyle, spor turizmiyle ve sağlık turizmi ile tüm dünya ülkelerinden ilimize gelen turistlere sunacak güzellikleriyle bunu sonuna kadar hak eden bir kenttir" dedi.
Mersin’in bir büyükşehir olarak Türkiye’nin 2023 yılı hedeflerini zenginleştiren, değer katan ve katkı veren bir il olduğunu kaydeden Güzeloğlu, "Mersin, tüm kalkınma dinamikleriyle, tarımdan ticarete, turizmden hizmetler sektörüne her alanda iddialı bir kent. Bu büyük potansiyelinin yanı sıra binlerce yıllık tarihi geçmişinin kalıntıları, bugün hala konuşulan inanç turizmini canlandıran inanç merkezleri, 321 kilometrelik sahil şeridi ve Torosların yemyeşil doğası ile turizm alanındaki iddiasını her geçen gün geliştiren Mersin’de, turizmi doğru yorumlayarak geleceğe taşımalıyız. Büyük önem verdiğimiz 1/5000 ve 1/100000’lik çevre planlarımızı doğru planlamalıyız. Kızkalesi başta olmak üzere sahip olduğumuz bu cennet köşeleri ve tüm güzellikleri sürdürebilir şekilde çevreye saygılı olarak ileriye taşımakta kararlıyız” diye konuştu.
Geçtiğimiz günlerde Mersin'e ziyaret gerçekleştiren yabancı devlet büyükleri ve bürokratlara da değinen Güzeloğlu, şöyle devam etti; "İlimize gelen konuklar Mersin’in turizm konusundaki farkındalığını ortaya koyuyor. Tataristan Cumhurbaşkanı, Finlandiya ve İsviçre Büyükelçileri Mersin’in potansiyelini ve turizm alanında bir cazibe merkezi olduğunu ifade ettiler. Bize düşen Mersin’i el birliğiyle, güç birliğiyle ve gönül birliğiyle geleceğe taşımak ve hep birlikte daha güzel günlere yol almak. Bu sezon da sahip olduğumuz değerlerle güzel bir turizm sezonunu yaşayacağımıza inanıyorum. Ama gelecek sezonlarda yapılacak yatırımlarla ve elde edilecek kazanımlarla çok daha güzel yerlerde olacağız. İlimizde bulunan turistlere güzel tatil imkanları sunmanın sadece denizi, güneşi değil tüm zenginlikleri sunmanın heyecanını yaşayacağız.”
Editör: Barış Köksal