153 gönüllünün katılım sağladığı, “vaka odaklı çalışma yöntemi” adı verilen yöntemle Dil, Din, Irk, Uyruk, Cinsiyet ve Siyasi Görüş Ayrımı gözetmeksizin bizzat fakirliğine şahitlik ettikleri ihtiyaç sahiplerini belirleyip, yardımları bizzat evlerine teslim ettiler.

Başkan Güller, Vaka Odaklı Çalışma Yöntemi konu ile ilgili açıklama da bulunan; Türk Kızılay Toroslar Şube Başkanı İsmail Güller, başta Türk Kızılay Genel Merkezi ve Yöneticileri olmak üzere katkı veren Mersin’li hayırseverlere ve organizasyon da emeği geçen herkese teşekkür etti. Güller ; “1 Mayıs 2021 tarihinde Türk Kızılay Toroslar Şubesince organize edilen, 153 gönüllümüzün katılımı ile gerçekleştirilen 633 kişiye 500 TL nakit yardımı, 255 kişiye 250 TL lik alış veriş çeki, 600 adet gıda kolisi, 1860 adet Kızılay kavurması, dağıtımı organizasyonunu gerçekleştirmek için toplanmış bulunmaktayız. Bu faaliyetin, diğer yardım faaliyetlerinden ayrılan en önemli özelliği, dağıtım yapacak arkadaşların tamamen gönüllülerden oluşmasıdır. Bu kapsamda gönüllerimiz, “vaka odaklı çalışma yöntemi” adı verilen yöntemle DİL, DİN, IRK, UYRUK, CİNSİYET VE SİYASİ GÖRÜŞ AYRIMI GÖZETMEKSİZİN bizzat fakirliğine şahitlik ettikleri ihtiyaç sahiplerini belirleyip, yardımları bizzat evlerine teslim edeceklerdir. Bunun için zamanını, aracını ve en önemlisi gönlünü ortaya koyan katılımcılarımızın her birine ayrı ayrı ve içtenlikle teşekkür ediyorum.

Güller, Herkese Teşekkür Ediyorum Gücünü taşra teşkilatları ile paylaşan Türk Kızılay Genel Merkezimiz ve Mersin’li hayırseverlerin katıkları ile Türk Kızılay Toroslar Şubesince Ramazan ayı içerisinde gerçekleştirilen sosyal yardım faaliyetlerinde 633x500=316.500 nakit + 255x250=63.750 alış veriş çeki olmak üzere 380.250 TL nakdi ve 240.000 TL ayni olmak üzere TOPLAMDA 620.250 TL tutarında yardım faaliyeti gerçekleştirilmiştir. Covid 19 Pandemisi nedeniyle zor günler geçirdiğimiz günlerde ihtiyaç sahiplerinin yaralarına merhem olmak için destek sağlayan Türk Kızılay Genel Başkanı Sayın Dr Kerem KINIK Beyefendiye ve Yönetim Kurulu Üyelerine ve ayrıca Türk Kızılay Genel Müdürümüz Sayın Dr İbrahim ALTAN Beyefendiye şükranlarımızı arz ediyoruz. Genel Merkezimizin çizdiği çerçevede Mersin İlinde faaliyetlerimizi gerçekleştirebilmemiz için bize her türlü yardımı gösteren ve desteğini her an yanımızda hissettiğimiz Mersin Valimiz Sayın Ali İhsan SU Beyefendiye Mersinli hayırseverlerimiz Raci BAYAM ve Ömer ÇETİNKAYA’ya şükranlarımızı arz ediyoruz” dedi.
 

Editör: Barış Köksal