Mersin Valiliği Sosyal Destek Programı kapsamında gerçekleştirilen ve Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Fındıkpınarı Üretim Atölyesi’nde 40 kadın kursiyere Sabun Üretim Kursu, Seramik Hediyelik Eşya Kursu ve Girişimcilik Kursu verildi. Kurs bitiminde düzenlenen sertifika törenine, Kevser Çakacak da katıldı. Törende, Kevser Çakacak’a, Mezitli Kaymakamı Nazım Madenoğlu ve eşi Fatma Madenoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Kılıç, SODES Birim Koordinatörü Prof. Dr. Nalan Yetim de eşlik etti.

Törende, kursiyerler adına konuşan Hatice Yıldız, düzenlenen kurslarda hem meslek öğrendiklerini hem de aile bütçesine katkıda bulunduklarını ifade ederek, destek veren herkese teşekkür etti.

Mezitli Kaymakamı Madenoğlu de Kevser Çakacak’ın başlangıcından itibaren proje üzerinde hassasiyetle durduğunu, destek verdiğini ve yönlendirmelerde bulunduğunu vurgulayarak, “Girişimci kadınlarımızın kursta öğrendiklerini kazanca dönüştüreceklerine inancım sonsuzdur” dedi.

Kevser Çakacak ise kadınların ailelerine ve topluma yararlı bireyler olmalarını çok önemsediğini ifade etti. Kursiyerlere seslenen Çakacak, “Sadece eğitim almak yetmez. Aldığınız eğitimi aile bütçesine katkıya çevirecek, en yakınlarınızdan başlayarak hem iliniz hem de ülkenizin kalkınmasına önemli katkıda bulunacaksınız. Ben de bu sürecin her aşamasında yanınızda olacağım” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından düzenlenen kurslara katılarak belge almaya hak kazanan kursiyerlere sertifikaları Kevser Çakacak tarafından verildi. Çakacak, daha sonra kursta üretilen ürünlerin yer aldığı sergiyi gezdi.

Editör: Barış Köksal