Keçi besleyen Cırık ailesi, bu ilginç doğuma şahitlik etmenin şaşkınlığını yaşıyor. İlçe merkezinde evinin bahçesinde keçi besleyen Durdu Cırık, "Çocukluğumdan bu yana keçi yetiştiriciliği yapıyorum. Binlerce hayvana doğum yaptırdım. Ancak böyle bir doğumu ilk kez görüyorum. Bir keçinin kuzu doğurması olacak iş değil, görmesem, yaşamasam inanamam" dedi.
 
Yavrunun tamamen kuzu olduğunu ifade eden Cırık, "İşte babası keçi, işte anası keçi, bu ikisinden dünyaya gelen ise bu kuzu. Daha kapıma koyun bastırmadım. 25 gün önce bir torunum oldu, onun kısmetine doğan yavruyu ona vereceğim demiştim. Onun kısmetine yavru kuzu oldu. Merak edip gelenler oluyor, gerçekten de kuzuymuş diyorlar. Hala şaşkınım" diye konuştu.
 
Keçi yetiştiricisi Durdu Cırık'ın oğlu Özer Cırık ise, "Annem yıllardır bu işi yapıyor. 5 bin keçiye bile baktığı olmuştur, onlara doğum yaptırmıştır. İlk defa böyle bir doğuma şahitlik ettik. Keçisi bu kez kuzu doğurdu. İbretlik bir şey" şeklinde konuştu.
 
Ailenin torunları Yavuz ve İrem de keçinin kuzu doğurmasına sevindiklerini belirterek, "Biz hayvanları çok seviyoruz. İnşallah keçilerin kuzusunu da çok seveceğiz" dediler.
Editör: Barış Köksal