Vergi Haftası’nın tüm ülke ve vatandaşlara kutlu olmasını dileyen Kaymakam Taştan Erdemli Vergi Dairesinin çalışmaları hakkında da bilgiler aldı. Bir ülkenin vatandaşına hizmet edebilmesi ve ayakta kalabilmesi için vergiye ihtiyacının olduğunu belirten Kaymakam Taştan, “Kamu giderlerinin bir şekilde karşılanması gerekmektedir. Bunun da gökten inecek durumu yok. Vatandaşlarımızdan karşılanması gerekmektedir. Vergi konusunda da adaletin sağlanması için devletimizin sıkı programlar hazırlaması ve bunu sürekli olarak takip etmesi gerekiyor. Vergi barışı konusunda devletimiz çok güzel adımlar atıyor. Eskiden bir vatandaşımız vergi dairesine gitmekten çekinirken bu gün rahat bir şekilde vergi dairelerine gidebiliyor ve işlemlerini yaptırıyor. Bu sayede de vatandaşımızın ödediği dolaylı vergiler ortadan kalkacaktır. Vergide adaletin sağlanması için kayıt dışı kazançların önüne geçilmesi ve bunu başarabilmek için de gerekiyorsa yapılmalıdır” dedi.
Vergi bilincinin öncelikli olarak çocuklara aşılanması gerektiğini belirten Vergi Dairesi Müdürü Seyyar ise, “Vergi haftası nedeniyle hafta boyunca ilçemizde ve Mersin’de birçok etkinlikler düzenlenecek. Elimizden geldiğince vergi bilincini çocuklarımıza ve vatandaşlarımıza bu hafta anlatmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.
Mali müşavir Fatih Taşyürek ise, “Son uygulamaya konulan yasalarla birlikte mali müşavirlerin görev yükü artmıştır. Vergilendirmede çok detaycı uygulamalar kullanılmaktadır. Bizler birer vergi dairesi personeli gibi çalışmaktayız. Bu işi birlikte yürütmekteyiz. Vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi ve mükelleflerin yönlendirilmesi konusunda önemli görevler üstlenmekteyiz” diye konuştu.
Editör: Barış Köksal