Bozyazı Öğretmenevinde düzenlenen iftar yemeğine Kaymakam Taşdan’ın yanı sıra, Belediye Başkanı Mehmet Ballı, Anamur İlçe Jandarma Komutanı ve Bozyazı İlçe Jandarma Komutan Vekili Binbaşı Serdar Cangökçe, İlçe Emniyet Müdürü Ertuğrul Ekici, şehit yakınları, gaziler, engelliler ve aileleri katıldı.

İftar öncesi Kaymakam Taşdan, masaları tek tek gezerek, şehit yakınları ve gazilerle sohbet etti. Taşdan, Allah'ın rahmet ve bağış kapılarının açıldığı mübarek Ramazan ayının Türkiye ve tüm İslam Alemine hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Programda, İlçe Vaizi Önder Ayvaz tarafından yapılan duanın ardından top atışıyla birlikte oruçlar açıldı. Taşdan, şehit yakınları, gaziler ve aileleriyle aynı masada oturup birlikte oruç açtı. İftarın ardından konuşma yapan Taşdan, “Birliğin beraberliğin, dostluğun ve dayanışmanın yaşandığı, ihtiyaç sahibi olanın halinin daha iyi anlaşıldığı zaman olan mübarek Ramazan ayını yaşamanın sevinci ve mutluluğu içindeyiz.

Ramazan ayını birlik, beraberlik, kardeşlik, hoşgörü, yardımlaşma içerisinde sağlıklı ve bereketli geçirmek temennisiyle cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatanımızın bağımsızlığı ve bütünlüğü uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Gazilerimize ise sağlıklı, mutlu yıllar diliyorum” dedi.

Kaymakam Taşdan, iftara katılanları uğurlarken Şehit Ali Er’in annesi Yadigar Yağ, Taşdan’a sarılıp öperek, “Allah devletimize zeval vermesin. Allah sizden razı olsun, her zaman bizleri arayıp soruyorsun, sorunlarımızı dinliyorsun. Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.
 
Editör: Barış Köksal