Mersin’in Bozyazı Kaymakamı Hayatı Taşdan, ilçede yapılan Güvenlik Toplantısında, Türkiye’nin son 1,5 yılda içten ve dıştan birçok terör örgütünün hedefi haline geldiğini belirterek, bu nedenle birinci önceliklerinin halkın güvenliğini sağlamak olduğunu söyledi.

Bozyazı ilçesinde Kaymakam Taşdan başkanlığında Güvenlik Toplantısı düzenlendi. Bozyazı Müftülüğü Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Savaş Cingöz, TCSG-309 Komutanı Yüzbaşı Erhan Çevik, Bozyazı İlçe Emniyet Müdür Vekili Ercan Yılmaz, kurum amirleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
Toplantıda konuşan Kaymakam Taşdan, Bozyazı’da göreve başlayalı iki hafta olduğunu ifade ederek, Bozyazı halkına, Mersin halkına hizmet etmekten mutlu olduğunu dile getirdi. El birliği ile Bozyazı’daki devlet yatırımlarını ve kamu hizmetlerini en iyi şekilde sürdürmeye gayret edeceklerini vurgulayan Taşdan, daha sonra güvenlik konusuna değindi.

Türkiye’deki terör ve 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Mersin ve Bozyazı’da yaşayan halk ile kamu kurumlarının güvenliğinin birinci derecede öncelikleri haline geldiğini belirten Taşdan, “Yine hepinizin malumu yaklaşık 40 yıldır terörle iç içe olan bir ülke olmamıza rağmen, son 1,5 yılda içten ve dıştan birçok terör örgütünün odağı, hedefi haline geldik. Dolayısıyla bu kapsamda alacağımız tedbirler, gözden geçireceğimiz hususlar her zaman için birinci önceliğimiz olacak. Bu bakımdan bugünkü toplantımızın birinci gündem maddesi güvenlik olacak” dedi.

Terör olaylarının önüne geçilmesi açısından en çok önem verdikleri konunun eğitim olduğunu ifade eden Taşdan, “Elbette eğitimli nesillerle, eğitimli bireylerle inşallah bu terör hadisesinin üstesinden en kısa zamanda geleceğiz. Çünkü biz biliyoruz ki, aslında 7 yaşındaki bir çocuk ya 15 yıl sonra eğitimini almış bir meslek sahibi hem ülkesini hem dünyayı okuyabilen insanlar haline geliyor veyahut eğitim şansını bir şekilde elinden kaçırdıysa maalesef eğitimini iyi alamamış, meslek sahibi olamamış yığınlar halinde ve suç merkezli, suç odaklı insanlar halinde karşımıza çıkıyor. Bu sebeple eğitimi önemsiyoruz. Eğitimle ilgili ifade edeceğiniz tespit ve eleştirilerinize önem veriyoruz” diye konuştu.

Muhtarlar, okul müdürleri ve okul aile birliği başkanlarının talepleri, tespitleri ve ihtiyaçlarının önemli olduğunu belirterek, bu noktada katkı beklediğini dile getiren Taşdan, “Vatandaşlarımızın da bizlerle paylaşacağı hususları son derece önemsiyoruz. Biz burada görev yaptığımız süre içerisinde hep beraber dayanışma ve istişare içerisinde kararlar alacağız. Bunları beraber uygulayacağız. Elimizden geldiğince Bozyazı halkına, insanımıza yakışır şekilde kamu hizmetlerini en iyi, en seri şekilde ulaştırmaya çalışacağız. Bunları yaparken de kadim devletimizin gelenekleri, devlet olma adabını her zaman koruyacağız” ifadelerini kullandı.

Kaymakam Taşdan’ın konuşmasının ardından, İlçe Jandarma Komutanı Cingöz, TCSG-309 Komutanı Çevik ve İlçe Emniyet Müdür Vekili Yılmaz, slayt gösteri eşliğinde kendi sorumluluk alanlarında suç ve suçlulara karşı 2016 yılında gerçekleştirdikleri çalışmaların sunumunu yaparak, vatandaşlara, yaptıkları çalışmalar sırasında güvenlik güçlerine yardımcı olmalarından dolayı da teşekkür ettiler.

Emniyet Müdür Vekili Yılmaz, günlük ev kiralamanın son dönemlerde yaygınlaştığını, bunun bazı sakıncalarının olduğunu belirterek, yeni çıkan yasa ile günlük ev kiraya verenlerin mutlaka evde kalanların kimlik bilgilerini güvenlik güçlerine bildirme zorunluluğu getirildiğini anımsattı. Bildirimde bulunmayanlara ağır para cezası verileceği gibi adli işlem de yapılacağını hatırlatan Yılmaz, bu konuda özellikle muhtarların mahallerinde bu yöntem ile ev kiraya verenleri kimlik bildirimi konusunda mutlaka uyarmalarını istedi.
Yapılan sunumun ardından Kaymakam Taşdan, toplantıya katılanların istek ve önerilerini dinledi.
 
Editör: Barış Köksal