2013-2014 eğitim ve öğretim yılının birinci yarıyılının sona ermesiyle Sultan Akın İlkokulu’nda öğrencilere karne dağıtan Kaymakam Taştan, ailelere ve öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Öğrencilere tatilde dinlenme, kitap okuma ve bilgisayar kullanmalarını tavsiye eden Taştan, “Tatilde, bilgisayar oyunu da oynayın, babanızın annenizin cep telefonlarını da kurcalayın. Teknolojiden kendinizi asla uzak tutmayın” dedi.

Velilere çocukların çağa ayak uydurması için teknolojiden faydalanması gerektiğini de söyleyen Taştan, “Bilgisayar oyunları çocukların hem yaratıcılık gücünü, hem de çağla irtibat kurmasının en büyük araçlarından birisidir. Bazen söyleniyor. ‘Bilgisayar oyunları çocukların sinir sistemlerini olumsuz etkiliyor’ diye. Tabi ki bu sizin kontrolünüzde olacak. ‘Bilgisayar oyunları kötü bir şeydir, aman çocuğumuzu bilgisayardan uzak tutalım.’ Bunu sakın yapmayın. Teknoloji o ürünlerin etrafında dönüyor. Sosyal yaşama katılma hayatı da, iş hayatı da, öğrenme hayatı da o yeni teknoloji ürünlerinin sağladığı alanlar, kanallar ve oyunların etrafında dönüyor” dedi.

Kaymakam Taştan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin ve okul Müdürü Hasan Kayalı öğrencilere karnelerinin yanında hikaye kitapları da hediye etti.
Editör: Barış Köksal